Reede, juuli 5, 2019
 

Draakonid ootavad Hiiumaa kontserti põnevusega

Herkki Merila
Kahe nädala pärast kogunevad Suuremõisa lossihoovis Ewert and The Two Dragons austajad, et saada osa Euroopas tuuritanud bändi selle suve ainsast soolokontserdist. Draakonite solisti Ewert Sundja ja trummari Kristjan Kallase jaoks ei ole Hiiu saar enam võõras paik. Mai algul külastasid nad Suuremõisa ja võtsid teekonna videosse, et näidata kaugemalt kontserdile tulijaile – Hiiumaale pole liiga pikk maa.
Kas sel reisil juhtus ka midagi huvitavat?
Kristjan: Kui nüüd mõelda, et mida siin Tallinna-Heltermaa otsal nii väga ikka saab juhtuda, siis seekord oli see ettevõtmine meie jaoks üsnagi eriskummaline ja põnev. Ei sõida me ju eriti sageli ringi autoga, mis kaameraid ja mikrofone täis topitud. Selleks, et enda reisi Hiiumaale põnevamaks muuta, soovitan proovida kohale jõuda ilma, et kasutaksite mõnd navigatsiooniseadeldist või sõiduabirakendust. Mul on tunne, et oskus ise teed leida kipub varsti kaduma.
Ewert: Ühes kohas sõitsime tõesti valesti, olgugi, et kõik abilised töötasid. Kui aega rohkem, siis võikski proovida tulla ainult mööda vale teed pidi. No et kui peaks keerama vasakule, siis keera paremale ja nii edasi… kuigi see võib-olla pole nii hea mõte. Muide, me teeme tuuribussis tihti selliseid välkviktoriine, et keegi vaatab Wikipeediast linna või asula kohta infot ja siis teised peavad arvama. Näiteks: “Mis aastatel ehitati Suuremõisa loss?”
Teil on selja taga edukas rohkete esinemispaikadega kontserttuur Euroopas, kuidas Suuremõisa lossihoov nende kõrval kontsertpaigana tundub?
Kristjan: Euroopa kontsertpaigad ei olnud kindlasti suuremad ega avaramad, kuna tegu oli ikkagi siseruumidega, sest õuefestivalide aeg ei olnud veel alanud. Puudest ümbritsetud Suuremõisa lossihoov, pluss muidugi mõis ise, moodustavad väga ilusa ja mõnusa ruumi üheks vabaõhukontserdiks. Korralik tehnika ja lava tuleb ainult kaugelt kohale tuua.
Ewert: Tehnilisel meeskonnal on ilmselt juba aimdus olemas, kuidas see lava sinna täpselt püsti pannakse. Ma ise ootan põnevusega 13. juulit, kui esimest korda platsile astume. Asukoht on kaunis ja ma usun, et tuleb väga kihvt õhtu.
Kas olete jõudnud Hiiumaaga tutvuda? Mis siin kõige rohkem meeldib?
Kristjan: Hiiumaal on käidud palju. Korduvalt Sõru Jazzi esinejana, kus alati on veedetud mitu päeva. Võib olla sellepärast ongi see kant kõige rohkem meelde jäänud. Aga on käidud ka Kalanas, Ungrus ja Kärdlas ning sõprade juures jaanipäeva veedetud. Perega on saarele ring peale sõidetud – kaunis koht see Hiiumaa.
Ewert: Mina nii palju käinud pole, kui mõned meist, aga kiire ring sai Hiiumaale peale tehtud viimati kaks aastat tagasi. Kuna veidi pikemalt peatusime Kassaris, jättiski see kõige sügavama mulje.
Mida Suuremõisa kontserdil kuulda saame, kas esitusele tulevad lood uuelt plaadilt “Hands Around the Moon” või ka vanemad?
Kristjan: Tuleb täielik läbilõige aastatest 2009–2019, seega olulised lood esitamata ei jää, aga põhirõhk on siiski uuel materjalil.
Ewert: Võtame Hiiumaal kavasse kindlasti veidi rohkem lugusid eelmiste albumite pealt kui viimase plaadi esitlus kontsertidel, aga üldiselt ongi nii nagu Kristjan ütles, tuleb läbilõige kümne aasta jooksul tehtud muusikast.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411