Reede, juuni 21, 2019
 

Tuletoojad: Teeme seda uhke tundega

Rein Reinu
Tänavu toovad vabariigi presidendi võidutule maakondadesse malevate parimad sportlased, Hiiumaa tuletoojad on võrkpallur Marge Vähter ja orienteeruja Kustu Künnapas.
“Minul naiskodukaitsjana on tõesti sel aastal suur au olla Hiiumaad esindav tuletooja,” ütles Marge Vähter, et teeb seda uhke tundega. “Loodetavasti ma ei koperda presidendi ette kõndides – see on vist iga tuletooja hirm.”
Kui Vähterile helistati ja öeldi, et teda on valitud sel aastal tuletoojaks, siis esmalt ta pisut isegi ehmus: “Meil on organisatsioonis palju naisi, kes sporti teevad ja nad on kõik väga tublid, et kas see valik on ikka parim?” Hiiu Lehele kinnitas ta, et püüab Hiiumaad väärikalt esindada.
Tema esitluskirjast leiab info, et Marge Vähter on Naiskodukaitse Lääne ringkonna Hiiumaa jaoskonna liige aastast 2000. Aastatel 2012–2016 oli ta Hiiumaa jaoskonna esinaine. Pikki aastaid on ta juhtinud Hiiumaa jaoskonna spordigruppi ning esindanud nii Naiskodukaitset kui Kaitse­liidu Lääne malevat vaba­riiklikel võistlustel. Tema algatas ametkondade vahelised spordivõistlused Hiiumaal. Vähteri eestvedamisel moodustati ka Hiiumaa jaoskonna jalgpallinaiskond, mis maakondlikel võistlustel sai teise koha. Samuti on ta panustanud noorte spordi­harjumuste loomisesse.
Teine tuletooja on noor­kotkas Kustu Künnapas, kes on organisatsiooni liige alates 2013. aastast. “Tuletoomine on minu jaoks väga vastutusrikas ülesanne,” ütles noorkotkas. “Hiidlaste esindajana teen kõik endast oleneva, et sõnad sassi ei läheks ja presidendi poolt antud Võidupüha tuli edukalt Hiiumaale jõuaks.” Künnapas tegeleb orienteerumisega aastast 2011 ning on vabariiklikus edetabelis kuni 18aastaste noormeeste arvestuses teisel kohal. Viimane parim tulemus oli 2018. aasta Hiiumaa orienteerumise karika­võistluste esikoht kuni 21 aastaste noormeeste arvestuses ja mullu kuulutati ta Hiiumaa parimaks noorsportlaseks.
Künnapas jätkab praegu õpinguid Audentese spordigümnaasiumis Otepääl, kus ta lisaks keskkooliainetele tegeleb aktiivselt orienteerumis­oskuste arendamisega.
Tuletoojateks valiti sportlased, kuna sel aastal möödub 125 aastat Rahvusvahelise Olümpiakomitee asutamisest ja kaasaegsete olümpia­mängude algusest. Kuna keha­kultuur ja sport on olulisel kohal nii Kaitseliidu, Naiskodukaitse, Noorte Kotkaste
kui Kodutütarde igapäevases tegevuses, soovitakse tänavusel Võidupüha paraadil rahvale tutvustada just nende organisatsioonide parimaid sportlasi.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411