Teisipäev, juuni 18, 2019
 

RMK metsatöid näeb kaardirakenduses

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) avalikustas kaardirakenduse, mis võimaldab kõigil vaadata, kus asub tema kodukandis riigimets ja milliseid metsatöid seal kavandatakse.
RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul on veebilehelt leitav kaart loodud selleks, et kõik huvilised saaksid end lihtsa vaevaga riigimetsas toimuvaga kursis hoida. “Eesti inimeste huvi metsade ja nende majandamise vastu on märgatavalt tõusnud ja see kaart on hea võimalus vaadata ise järgi, kuidas riigimetsade eest hoolt kantakse,” sõnas Kallas. “RMK lähtub oma tegevuses soovist, et igal järgmisel põlvkonnal oleks samaväärselt meiega nii noort, keskealist kui ka küpset metsa ning võimalus kasutada nende metsadega kaasnevaid hüvesid.”
Kaardirakenduse aadressilt www.rmk.ee/metsatoode-kaart ja sellel nähtavad metsatööd hõlmavad kogu metsa eluringi – uue metsapõlve rajamist, kasvatamist, hooldamist ja raiumist.
Kaart valmis koostöös maaametiga. Kaardi avavaates on rohelisega kuvatud kogu RMK hallatav maa, punasega kaitstavad metsad ja muud looduskooslused.
RMK valduses on üle 1,4 miljoni hektari maad, millest valdav osa – enam kui üks miljon hektarit – on metsamaa. Igal aastal paneb RMK uut metsa kasvama ligi 11 500 hektaril, teeb 42 000 hektaril noore metsa hooldust, 8500 hektaril harvendusraiet ja 11 000 hektaril uuendusraiet.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411