Teisipäev, juuni 11, 2019
 

Rand tõusis SDE esimehe asetäitjaks

ERLEND ŠTAUB
Sotsiaaldemokraadid valisid pühapäeval Tartus toimunud üldkogul Sotsiaal­demokraatliku Erakonna uueks esi­meheks Indrek Saare, üks tema asetäitjaid on Hiiumaa vallavanem Reili Rand.
Teises hääletusvoorus hääletas Saare poolt 231 ja teise kandidaadi, Lauri Lääne­metsa poolt 201 üldkogu delegaati. Kolmandana kandideeris erakonna juhiks Riina Sikkut, kes teise hääletus­vooru edasi ei saanud.
SDE aseesimeesteks valiti Lauri Läänemets, riigikogu liikmed Katri Raik ja Heljo Pikhof ning Hiiumaa vallavanem Reili Rand.
Rand, kes kaks aastat kuulus erakonna juhatusse, ütles, et aseesimeheks valituks osutumine on tema jaoks suur vastutus sotsiaaldemokraatliku maailmavaate ja erakonna arendamisel. Kõnes erakonnakaaslastele tänas Rand neid võimaluse ja usalduse eest kandideerida aseesimeheks. “Ma usun sotsiaaldemokraatiasse ja meie erakonda. Seni olen Hiiumaal andnud endast kõik, et kujundada sotsiaaldemokraatlikku Eestit. Pean olema aus, et esialgu planeerisin kandideerida juhatusse lootuses, et ehk usaldate mind selles rollis jätkama. Pärast pikka kaalumist ja mitmeid toetusavaldusi olen nõus pingutama erakonna juhtkonnas selle nimel, et erakonna juhtimises oleks rohkem regionaalset, kohalikku mõõdet, et oleksime terve Eesti erakond. Just nii nagu seni Hiiumaal teinud oleme,” rääkis Reili Rand erakonna üldkogul.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna uueks peasekretäriks sai Rannar Vassiljev.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411