Teisipäev, juuni 4, 2019
 

Algas aasta küla rahvahääletus

Eilsest kuni 14. juunini saavad kõik internetikasutajad valida Eestimaa aasta küla rahvalemmiku. Hääletus toimub rahvusringhäälingu portaalis aastakula.err.ee, kust leiab külade endi tehtud videod.
Rahva lemmikküla selgub 21. juunil, mil just sellest külast läheb eetrisse hooaja viimane “Terevisioon”. Hommikusaate juht Reimo Sildvee ütles, et meeskond ootab huviga, kelle poolt rahvas hääletab. “Külasaadet on alati olnud väga põnev teha ja ka vaatajatele on see meeldinud.”
Rahvahääletusega aga ei ole aasta küla konkurss veel lõppenud – Eesti külaliikumine Kodukant kuulutab žürii poolt valitud aasta küla välja 26.–28. juulil Räpinas toimuval Maapäeval.
Kodukandi juhatuse liikme Krista Habakuke sõnul on väga tähtis külade koostöö ja oskus ajaga kaasas käia: “Me otsime külasid, kus juhtmõtteks on koostöö nii külasiseselt kui ka teiste küladega, on paika seatud eesmärgid ja ühised tegevused.”
Kodukant korraldab aasta küla valimist juba kaheksandat korda. Valimine toimub üle aasta ning iga maakond esitab tiitlile oma aasta küla, Hiiumaa aasta küla kandidaadiks on Sõruotsa külad. Seekordsete kandidaatide seas on nii külasid, külade gruppe kui ka üks alevik. Väikseimas kandidaatkülas on elanikke 40, suurimas 1500. Eelmisel korral pälvis Eestimaa aasta küla tiitli Läsna-Loobu Lääne-­Virumaal, mis osutus ka rahva lemmikuks.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411