Teisipäev, juuni 18, 2019
 

Äike süütas kaks hoonet

Neljapäeval süttis pikselöögist Hiiumaal kaks hoonet. Esmalt sai häirekeskus kell 16.22 teate tulekahjust Emmaste külas. Pikselöögist süttis põlema umbes 6x13meetriste mõõtmetega puukuur. Päästjad kustutasid põlengu kell 16.57.
Kell 17.21 said päästjad aga juba järgmise väljakutse – Heltermaa külas oli äike löönud kõrvalhoonesse. Päästjate saabudes põles hoone lausleegiga. Tulekahju lokaliseeriti kell 17.21, kuid 7×3 meetri suurune abihoone hävis täielikult. Järelkustutus lõpetati kell 18.26.
Selleks et end ja oma vara võimalikult hästi äikese eest kaitsta, tuletab päästeamet meelde, et äikese korral tuleb eemaldada kodumasinad vooluvõrgust ja hoida eemale seinakontaktidest. Hooneid kaitseb äikese eest õigesti paigaldatud piksekaitsesüsteem. Võimalusel tuleb püsida siseruumides ning sulgeda hoonete uksed ja aknad.
Veel soovitab päästeamet: ära varju puude, metallmastide ega metallaedade lähedale; kui viibid äikese lähenedes vees või veekogul, tule kohe kaldale; ära ava veekraani ega tee äikese ajal ahju või pliidi alla tuld, sest suits on hea elektrijuht ja tõmbab välku ligi; arvestades võimalike elektrikatkestustega lae mobiiltelefon ja varu vett; oma sõiduk pargi lagedale kohale või garaaži.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411