Reede, mai 17, 2019
 

Uus õpetaja tõi muusikanädala

Sigrid Leigri | Hiiu Leht
Eelmine nädal möödus Käina koolipere jaoks muusika tähe all – toimus lausa kaks kontserti ja ka vahetunde täitis muusika – peeti esimest muusika­nädalat.
Muusikanädala korraldamise mõte sündis Käina kooli muusikaõpetajal Ulvi Tammel seoses kevadkontserdiga, mis võeti plaani juba talvel. Tamm rääkis, et nende koolis on palju muusikahuvilisi lapsi ja tublisid soliste. Kuna kõik nad ei mahtunud kevadkontserdil esinema, siis tekkis mõte korraldada neile eraldi kontsert.
“Kui juba kaks sündmust olid sattunud ühte nädalasse, lisasin sinna veel vanuseastmeti muusikateemalise Kuldvillaku ja Vaba Lava,” kirjeldas Tamm, kuidas kontserdi korraldamisest kasvas välja terve muusikanädala idee. Vaba Lava viidi läbi kooli söökla ees fuajees. “Seal on tiibklaver, mida lapsed armastavad vahetundides mängida. Tekkiski mõte, et kahel päeval võiksid soovijad vahetundides fuajees esineda,” rääkis Tamm, et publikut ja esinejaid oli esimese korra kohta päris palju.
Käina kooli Laululuik
Teisipäeva pärastlõunal toimus koolis solistide kontsert Käina Kooli Laululuik. Kontserdil esines 25 noort lauljat, päeva juhtisid May Kane, Ats Härmson ja Siim Kask.
Žürii valis välja Käina Laulu­luige, kelleks osutus Reekab Elmi, publik valis enda lemmikuks Rivo Lepamaa. Kõik osalejad said eripreemiad ja iga lauljat kiideti just tema esituses silmajäänu põhjal – näiteks tunnustati hingestatud esituse, hea rütmitunnetuse, hoogsa esinemise jne eest.
Tamm, kes varem õpetas Rocca al Mare kooli filiaalis, Järvamaal asuvas Vodja koolis, on seda meelt, et võistlemine jäägu sportlastele, laulus ei võistelda. Nii võtab Vodja kooli menukast igakevadisest muusikapäevast osa terve koolipere ja kontserdil saavad üles astuda kõik, kes soovivad. Esinejate seast valib žürii välja Vodja Kuldnoka ja kõiki kontserdil esinejaid tänatakse eripreemiaga.
Tamm tutvustas oma eelmise kooli traditsiooni Käina kooliperele ja see meeldis. Kuna kooli logol on laululuik, pakkus õppealajuhataja Urve Pärnamaa omalt poolt välja kontserdi nime.
Tänukontsert
Kõiki muusikanädalal kaasa teinuid tänati neljapäeva õhtul toimunud suurel kevad­kontserdil. Lisaks solistidele astusid kontserdil lavale 1.–4. klassi õpilased, poiste-, tütarlaste- ja mudilaskoor. Õhtujuhtideks olid üheksandikud Georg Rüütel ja Sander Teller.
Kevadkontserdil selgusid ka Kuldvillaku võitjad. Muusika­teemaline mälumäng peeti kolmes vanuseastmes.
1.–3. klasside omavahelises teadmistekatsumises jäid 2. ja 3. klass viiki, keskmises. 4.–6. klasside vanuseastmes sai suurima skoori 6. klassi võistkond ja vanemas grupis võitis 9. klass.
Esile tõsteti ka Vaba Lava julged esinejad Karoliina Käsn, Andri Liit, Lisete Linda Kopli, Rebeka Johanna Puttonen, Meribell Rüütel,
2. klassi tantsijad ja lauljad ning kogu 4. klass. Käina kooli muusikanädala aktiivseim osaleja aga oli 3. klass.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411