Teisipäev, mai 21, 2019
 

Tuulekala trolling rekordilainel

Harda Roosna | Hiiu Leht
Tuulekala festivali kalapüügivõistlus on jätkuvalt väga populaarne – ka sel laupäeval Väinameri lausa kihab paatidest ja lantidest.
Tänavusele, järjekorras kümnendale Tuulekala festivali trollinguvõistlusele oli tähtajaks registreerunud 74 paatkonda 253 osalejaga.
MTÜ Hiiukala tegev­juht Tuuli Tammla, kes on üks Tuulekala festivali korraldajaid, ütles, et tegu on eelregistreerunute rekordiga. Lõplik osalejate arv selgub festivalipäeval.
Kui 2010. aastal alustati 37 paatkonnaga, siis mullusel trollingul osales rekordiliselt palju, 82 võistkonda. Kuna iga paat tohib järel vedada nelja õngeliini ehk vedelit, tähendab see, et meres oli püügil üle 300 landi!
“Paadid kokku ei põrganud, aga seda juhtus küll, et teised paadid õngeliinidest läbi sõitsid,” rääkis Tammla. Ta selgitas, et kui teine paat liini(de)st kogemata või äkki ka meelega läbi sõidab, võib ilma jääda nii mõnestki liinist ja saagilootus olematuks kahaneda. “Neil, kelle liinidest läbi sõidetakse, väga naljakas ei ole…,” nentis Tammla. “…lant läheb minema, püük jääb pooleli, pead hakkama uut rakendust tegema – kõik otsast peale.”
Miks on huvi trollinguvõistluse vastu nii suur? “See võistlus on teistmoodi kui teised,” pakkus Tammla ühe vastuse. Ka on paljud võistlejad talle öelnud – tehke ikka samas vaimus edasi! Teisena nimetas Tammla, et Tuulekala trolling oli oma­suguste seas Eestis esimene. “Kui ikka kümme aastat järjest teha, siis see ju kogub populaarsust,” pakkus ta kolmandaks.
Neljandaks kiidetakse palju võistluse auhinnalauda, mis seekord on eriti rikkalik. Peaauhinnaks on paat Liu Robust 15, lisaks kaks päramootorit Mercury F4MH ja Yamaha F4BMHS, veel Lowrance kaardiplotter/kajalood koos aluskaardiga ja palju muudki. Kõik auhinnad loositakse välja kõigi osalevate paatkondade vahel.
Võistluse esimest kolme paatkonda ning parimat noorkalurit autasustatakse diplomi ja karikaga. Parimale noorkalurile on auhinnaks 100eurone kinkekaart ja selle paneb välja Orjaku pubi.
Tuulekala trolling 2019 peetakse laupäeval, 25. mail kella 10.30 kuni 16.30ni. Võistluse algus- ja lõpuajad võivad tulenevalt ilmaoludest muutuda. Võistluse start ja finiš on Orjaku sadamas.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411