Teisipäev, mai 7, 2019
 

Teenetemedal Andres Pisale

Kadi Kiiver
Eesti muinsuskaitse selts tunnustas tänavu teenetemedaliga Hiiumaa koduloolast ja genealoogi Andres Pisa, kes on ajaloo uurimisega tegelenud hobina muu töö kõrvalt.
Tänu pikaajalisele visale tööle on temast saanud hinnatud kohaliku ajaloo asjatundja. Pisa medali saajaks esitanud Hiiumaa muinsuskaitse selts tõi esile, et tema teadmised aitavad varemolnut teadvustada ja säilitada. Enam kui poole sajandi pikkuse staažiga sidetöötaja Andres Pisa alustas 30 aasta eest koostöös Lääne-Eesti sidemuuseumiga sideajaloo uurimist.
Kui rahvusarhiivi perekonnaloolisi allikaid sisaldav digikogu Saaga jõudis internetti, alustas Pisa Hiiumaa ajaloo­allikate uurimist ja tutvustamist. Eelkõige on teda huvitanud Pühalepa kihelkonna ajalugu. Uurimistööde tulemusena on valminud mitmed sisukad artiklid Hiiu Lehes ja klubi Pühalepa Vanamehed poolt välja antud raamatutes. Lisaks varem avaldatud teabe täiendamisele on ta oma uurimistöödega täpsustanud varasemate uurijate ekslikke andmeid.
Andres Pisa osaleb aktiivselt ka Hiiumaa muinsuskaitse seltsi eestvõttel alanud kohalike kalmistute uurimise ja korrastamise projektis.
Eesti muinsuskaitse seltsi teenetemedal anti Andres Pisale üle Hiiumaa seltsi suurkogul 25. aprillil. Varem on Hiiumaalt sama tunnustuse pälvinud Helgi Põllo, Elmo Viigipuu, Vello Kaskor, Mart Mõniste ja Ain Tähiste.
KADI KIIVER

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411