Reede, mai 10, 2019
 

Parvlaev Leiger liinil tagasi

TS Laevad
Eile teatas TS Laevade esindaja Sirle Arro, et parvlaeva Leiger korraline veealuse korpuse hooldus on edukalt läbitud ja laev jõudis tagasi Rohuküla sadamasse. Alates tänasest sõidab Leiger taas Rohuküla–Heltermaa liinil.
TS Laevad juhatuse liige, peakapten Guldar Kivro ütles Postimehele, et Leigri hooldus­tööd toimusid plaanipäraselt ja ootamatusi dokitööde käigus laeva veealuse osa hooldamisel ette ei tulnud. Tähtsamatest töödest tõi ta esile, et 2017. aasta põhjapuute kohas vajas laevakere metall väikeses osas välja­vahetamist. Enne vettepanekut sai laevapõhi ka uue halli jäävärvi ning dokiskäigu ajal vahetati õlid Leigri veo­seadmetes. Hooldustööde käigus paigaldati täiendavaid elektrikaableid ning vahetati ka üks tänavu talvel mõranenud aken.
Vastavalt rahvusvahelistele merendusregulatsioonidele peavad kõik reisilaevad läbima veealuse korpuse korrapäraseid hooldusi ning käima dokis vähemalt kaks korda viie aasta jooksul. Leigri esimene korraline hooldus umbes kaks ja pool aastat peale liinile­asumist kestis 29. aprillist 9. maini. Leiger alustas reisijate­vedu 22. detsembril 2016.
Sügisel on korraline hooldus ees Saaremaa laevaliini teenindaval parvlaeval Tõll.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411