Teisipäev, mai 21, 2019
 

Paasoja lõpetas eduka välishooaja

FB kokkutamanagement
Eesti korvpallikoondisesse kuuluv Martin Paasoja lõpetas teise hooaja välismaal. Kui klubi jäi napilt liigasse püsima, siis isiklikus plaanis oli hooaeg edukas.
Viimases voorus kohtus Martin Paasoja tööandja Ateena Psychiko Koroivo­sega. Tasavägise mängu saatuse otsustas hiidlane, kelle tabav vabavise loetud sekundid enne lõpuvilet tõi Psychikole 75:74 võidu.
Paas­oja kontole jäi ühtekokku 14 punkti, lisaks kaheksa lauapalli ja kolm söötu.
Sellega kindlustas klubi Kreeka esiliigas kümnenda koha, koguti võrdselt 15 võitu ja kaotust, ning pääseti väljalangemismängudest.
Liigas mängis sel hooajal kolm eestlast. Kõige paremini läks Sten-Timmu Sokul, kes teenis koos Thessaloniki Iraklisega teise koha, Rait-Riivo Laane oli Ippokratisega kaheksas.
Korralik statistika
Samas individuaalset statistikat vaadates saab Paasoja hooaja igati kordaläinuks lugeda. 191 sentimeetri pikkune tagamängija viskas keskmiselt 15,5 punkti mängus, olles sellega liigas paremuselt seitsmes mängumees. Lisaks jäi hiidlase arvele 4,8 lauapalli ning 2,1 resultatiivset söötu mängu kohta, aga ka 1,7 vaheltlõiget, mis oli Kreeka esiliiga paremuselt teine näitaja.
“Kui isiklikus plaanis vaadata, siis statistikarida tuli korralik,” ütles Paasoja Hiiu Lehele.
Ta hindas, et hooaeg kulges üsna stabiilselt: “Suuri kõikumisi enda mängus ei olnud. Eks sisse tuli ka kehvemaid mänge, kuid see ongi korvpall, et mõnel päeval viskad rohkem sisse, teisel jälle vähem.”
Paasoja sõnul võeti ta meeskonnas väga hästi omaks ning sellist suhtumist tundis ta terve hooaja vältel. Kuna ta oli meeskonnas ainus välismängija, oli see tema jaoks väga oluline.
Kreeka esiliigast oli Paasojal ettekujutus olemas, kuna endine võistkonnakaaslane ja sõber Rapla päevilt, Rait-Riivo Laane mängis seal juba kolmandat hooaega. “Ütleme nii, et see ei ole eriti kerge liiga, kus mängida,” iseloomustas ta Kreeka esiliigat. “Seal ei ole palju atleetlikke mängijaid, seetõttu on platsil kavaldamist, pusklemist ja nii-öelda räpast mängu.”
Tasemevahe meistriliigaga tuleb paljuski sellest, et Kreeka kõrgeimas sarjas mängib tiimides enamasti viis-kuus välismaalast, kes on võistkonnas ka liidri­rollis.
Samas on Paasoja hinnangul meistriliiga tagumine pool ja esiliiga esimene pool tasemelt üsna võrdsed. “Pireuse Olympiacos ja Ateena Panathinaikos on muidugi teine teema, nemad on Euro­liiga komplekteerituse ja võimalustega,” seadis ta Kreeka esiklubid teistest astme võrra kõrgemale.
Meeskond hüppas üle lati
Meeskonna hooaega ja lõppkohta analüüsides tõi võõrsil teise hooaja lõpetanud Paasoja välja, et täideti miinimum­eesmärk. “Minu ja ka treenerite eesmärk oli ikkagi vähemalt esikuuikusse mängida,” sõnas 26aastane Paasoja.
Samas tõi ta välja, et arvestades hooaja kulgu, oli tulemus rahuldav. Nimelt sai põhiturniiri käigus kaks Psychiko põhimängijat vigastada ja nii halvasti, et nende hooaeg sellega ka lõppes.
Praegu saab Martin Paasojahooajast taastuda, teisalt vaatab ta juba uue hooaja poole. Kuigi sellest on vara rääkida, loodab ta, et tuleviku kohta saabub selgus juuni-juulikuu jooksul.
“Psychiko klubisse oodatakse mind pikisilmi tagasi, kuid praegu, suve alguses, loodan ikkagi järgmise sammu teha ning mängida järgmisel hooajal veel kõrgemal tasemel,” avaldas enne Kreekasse siirdumist Rumeenias pallinud Paasoja.

 

Sildid: ,

Kommentaarid: 2

(kommenteerimine on suletud)

 
 • ur

  NYK õnnitleb

   
   
   
 • Ur

  NYK meister. Soovin edu!

   
   
   
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411