Reede, mai 24, 2019
 

Orjakus avati uus kalasadam ja merepäästeslipp

Olev Kivistik
Orjaku sadamas on lõppemas kaks sadamale äärmiselt olulist arendusprojekti, mille eilne avamine langes kokku Kassari Kultuuri­neljapäevade kuuenda hooaja algusega.
Käina osavalla valitsus ja Mereküla kalurite klubi lahendasid paadikohtade nappuse mure, laiendades sadamat umbes 30 kala­paadi koha võrra Kassari poole. Töödega alustati mullu aprillis. Väikepaatide basseini projekteeritud sügavus on 1,7 meetrit. Kokku tehti süvendustöid enam kui 6000 ruutmeetril ja süvendustööde maht oli umbes 7800 kuupmeetrit.
Orjaku kalasadama väike­paadisadama  osa ehitusmaksumus oli ligi 175 000 eurot, millele lisandus käibe­maks. Lisaks loodi Orjaku sadamas merepäästealane võimekus kiireks reageerimiseks. Selleks ehitati välja sadama merepäästeslipp koos slipi teeninduskai, slipikäru, vintsi, elektri-ja veevarustusega, samuti rajati slipi juurdepääsutee.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411