Reede, mai 3, 2019
 

Maria Eller võitis MMi hõbeda

erakogu
Otepääl toimuvatel koolinoorte maailma­meistrivõistlustel (MM) orienteerumises võitis Maria Eller kuni 15aastaste neidude arvestuses hõbemedali.
Sel nädalal Otepää keerulisel maastikul toimuvatel kooli­noorte MMil kolmapäeval peetud tavaraja distantsidel võitis Eesti delegatsioon kaks medalit. Hiiumaalt pärit Maria Eller hõbemedali kuni 15aastaste neidude seas ja teise eestlasena tõusis Otepääl pjedestaalile Olle Ilmar Jaama, kes sai kuni 15aastaste noormeeste arvestuses kolmanda koha.
Eller ütles ERRile, et lootis teha enda jaoks rahuldava jooksu ja võimalikult vähe vigu. “Tehniliselt jäin jooksuga rahule, aga jooksukiirust oleks võinud rohkem olla,” märkis Eller pärast võistlust.
Ta kaotas esikoha saavutanud belglanna Tille De Smulile vaid 48 sekundiga.
Hiiumaa spordikooli, mille õpilane Eller on, direktori Kristi Linkovi sõnul viib sellise tulemuseni pühendumus ja raske töö. “Isegi siis, kui vahel on tahtmine midagi muud teha, leida endas motivatsiooni veel pingutada,” ütles
Linkov. Ta lisas, et selle tulemuse taga on kindlasti ka perekonna suur panus. “Laps üksi trenni ei jõua ja ilma pere toetuseta suure tõenäosusega võib raskel momendil loobuda. Seega suured tänud Maria toetavale perele ja treener Anu Sauele väga pühendunud töö eest! Maria on meie Hiiumaa spordi au ja uhkus!” tõdes spordikooli direktor.
800 noort 23 riigist
Rahvusvahelise koolispordi föderatsiooni egiidi all toimuvast MMist võtab osa rohkem kui 800 noort orienteerujat, kokku 23 riigist. Võisteldakse kahes vanusegrupis, lisaks jaotuvad sportlased vastavalt sellele, kas esindavad oma kooli või riigi koondist.
Koolinoorte MMi peetakse igal aastal kümmekonnal spordialal. Rahvusvahelise koolispordiliidu asepresident rõhutas, et koolispordiliikumisel on rohkem tähendusvälju kui saavutussport. “Tähtis on ka kultuuriline külg – õppida tundma uut riiki, suhelda teise kultuuri esindajatega ja teistes keeltes. Kogemus, mille noored orienteerujad Eestis saavad, on võistlusest endast palju olulisem,” sõnas ISFi president Robson Aguiar.
Eile toimuski Tartus kultuuri­päev, mil 23 riigi noored külastasid teaduskeskust AHHAA. Päeva teises pooles leidis Tartu Maaülikooli spordi­hoones aset rahvuste õhtu, kus erinevate ette­astetega tutvustati oma riigi kombeid ja tavasid.
Viimati toimusid koolinoorte maailmameistrivõistlused Eestis 1995. aastal.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411