Teisipäev, mai 28, 2019
 

Karmo Kutser: Üks meist pidi võitma

Harda Roosna | Hiiu Leht
Õel ja vennal Kutseritel oli plaan, et Kõrgessaare rattasõidu üldvõidu võtab Indra Kutser, aga nende plaanidesse sekkus Robin Pruul.
“Ma ise ei tahtnudki täna võita ja mu algne plaan oli õde võidule tuua,” selgitas Karmo Kutser autasustamise järel. “Läks nagu läks, keegi kurb ei olnud, aga oleks ju olnud huvitav ja vägev. Kuna õel jäi pisut niiöelda võimust puudu, siis otsustasime, et kui tema ei tule, siis mina ei tohi ikka eelmise aasta võitu lasta raisku minna.”
Nii võitiski teist aastat järjest Kõrgessaare rattasõidu Karmo Kutser (19). Hõbe­medalile sõitis end Robin Pruul (18) ja tema järel finišeeris kolmandana Indra Kutser (18).
Karmo Kutser läbis Kõrges­saare rattasõidu 30kilomeetrise põhidistantsi ajaga 49.46, Robin Pruuli aeg oli 50.04 ja Indra Kutseri aeg 50.30. Meeste arvestuses kolmandaks jäänud Erkki Kotkas kaotas Indra Kutserile kahe sekundiga – aeg 50.32.
Noorte 17kilomeetrises sõidus oli kiireim Travis Olle ajaga 34.07, teisena finišeeris Andreas Kotter, tema aeg 37.23 ja kolmas oli Karmo Silm ajaga 41.49.
Seenioride arvestuses oli samal rajal kiireim Aare Ristmägi ajaga 37.27.
Trenn kõige tähtsam
Viimati vestlesime Kutseriga eelmise aasta oktoobris, kui ta oli tagasi rajal peale vigastuspausi. Küsimusele, kuidas vahepeal on läinud, vastas ta, et suhteliselt positiivselt: “Sel aastal on palju võisteldud, ei oskagi öelda, mitmes see praegu oli – äkki kümnes?”
Senisõidetud distantsidest nimetas ta olulisemaks eelmise nädalavahetuse Eesti meistrivõistlusi, kus ta jäi kuuendaks. “Ei läinud hästi, oleks võinud kõvasti paremini sõita,” oli sportlase enda hinnang tulemusele. Võimalike põhjustena nimetas ta sooja ilma ja hooaja alguse vähest treenitust.
Peale võistlust oli näha, et Hiiumaa noored esiratturid asusid seda viga kohe parandama – kui teised võistlejad läksid ilmselt koju väsimust välja puhkama, siis nemad väntasid hea tempoga Kõrges­saarest uuesti Kõpu poole.
Järgmise sõidu teeb Karmo Kutser Pärnu 19. Ratta­päeva rattarallil. Kõige olulisem võistlus aga seisab ees 27. juunil Viljandis, kui toimuvad Eesti meistrivõistlused grupisõidus.
“Kõvasti trenni on vaja veel teha,” nentis ta, kuid hindas võitu praegu veel liiga suureks unistuseks. “Esikolm kuni -kuus oleks päris uhke juba,” ütles Karmo Kutser, kes 19aastasena võistleb praegu U23 vanuse­klassis.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411