Teisipäev, mai 21, 2019
 

Gümnasistid üllatasid animatsiooniga

Hiiumaa gümnaasiumi õpilased Pärni Kuuse, Karlo Grahv, Rainer Piil ja Hendrik Oja said loomevõistlusel “Ood Eesti keelele” kolmanda koha. Esikoha pälvis Tähte Paalaroos Keila koolist ja teise koha sai Keneli Pohlak Väike-Maarja gümnaasiumist.
Esikoha saanud “Meenutusi unest” ja teise koha saanud “Keele hing” on romantilised mõtisklused emakeele ilust. Hiiumaa gümnasistide animatsioon “Jaagu teekond Riiga” aga on arvutimängu imiteeriv rõudmuuvi ja eristub neist ootamatu lahenduse poolest. Videot saab vaadata You Tube keskkonnas aadressil https://youtu.be/BQUE18TM5Jg
Põltsamaa ühisgümnaasiumis toimunud lõppvoorus esitlesid oma loomingut žürii poolt valitud 42 töö autorid. Välja anti ka arvukalt eripreemiaid. Eriliste mõtetega video eest pälvisid eripreemia Hiiumaa gümnaasiumi õpilased Annabel Pielberg, Kelly Nurk, Teele Kanarbik, Triin Lüll, Janis Salumaa, Johannes Markus Altmäe ja Triin-Marleen Suve. Seda videot saab vaadata aadressil https://youtu.be/m_SEy7Zim8I
Loomevõistluse kuulutasid välja Põltsamaa ühis­gümnaasium ning haridus- ja teadusministeerium eesti keele aasta puhul tänavu jaanuaris. Võistlusele esitati 77 tööd 29 õppeasutusest ja lisaks kooliõpilastele oli osalejaid ka ülikoolist.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411