Reede, mai 17, 2019
 

Draamateater jõuab saarele peale pikka pausi

Siim Vahur
Siim Vahur
Peale seitsmeaastast vaheaega jõuab Hiiumaale Eesti Draamateater, kaasas Andrus Kiviräha jantlik lavalugu “Isamaa pääsukesed”.
Draamateatri turundusjuht Tanel Tomson ütles, et lavastus on vaatajate seas ülipopulaarne – näiteks on juba välja müüdud Jõgeval ja Võrus toimuvad etendused, kuhu lavalooga minnakse enne Hiiumaale tulekut.
Hiiumaal antakse kaks etendust Käina kultuurikeskuses, 28. ja 29. mail, algus mõlemal päeval kell 19. Lavalugu kestab 2 tundi ja 50 minutit ja räägib loo sellest, kuidas näitering “Virmaline” otsustab Eesti Vabariigi juubeli puhul lavale tuua muusikali “Isamaa pääsukesed”. Paraku pole Eesti elu saja aasta jooksul kuigi palju muutunud: kui tollal ei viitsinud mehed sõtta minna, siis nüüd ei viitsita teha näitemängu. Seega peavad tublid naised kogu koorma endi õlule võtma ja ise juubeli tähistamisega toime tulema.
Jaak Allik nentis Eesti Päeva­lehes ilmunud arvustuses, et näidendis “Isamaa pääsukesed” on Kivirähk jõudnud hämmastava tulemuseni. Alliku sõnul on pealispindselt tegu rahvast ohtralt naerutava külajandiga, kui aga naeruhoogude vahel pisutki mõelda sellele, miks ja mida laval etendatakse, siis saab selgeks, et Kivirähk on kirjutanud EV 100sarja kõige traagilisema loo.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411