Teisipäev, mai 14, 2019
 

Aasta ema: laps on laps

Harda Roosna | Hiiu Leht
Reedel tänati lillede ja uhke nimelise õlasalliga tänavust Hiiumaa aasta ema, Ly Kleed.
Aunimetuse saaja välja kuulutanud Hiiumaa vallavanem Reili Rand ütles, et aasta ema peres kasvab viis last, kellest kaks on kasulapsed, aga armastust jagub neile kõikidele ühtemoodi.
“Selle pere lapsed on kõik väga tublid ja hakkajad ning kahel on jalge all juba ülikoolitee. Perel on olnud ka raskeid aegu seoses noorima lapse tervisega, aga sellele vaatamata on ema suutnud säilitada positiivse ellusuhtumise ning olla olemas kõikide laste jaoks, luues neile koos abikaasa Vahuriga toetava ja ühtehoidva kodu,” esitles vallavanem.
Ly Klee (48) ja tema abikaasa Vahur Klee (47) elavad Käina valla Selja külas. Nende peres kasvab viis last, neist kaks noorimat kasulapsed. Pere vanim on 21aastane Kerli, Tanel on 20aastane, Liisi 15aastane, Olona 13aastane ja Nikita neljane. Kerli ja Tanel õpivad ülikoolis. Kerli peaks varsti ülikooli lõpetama, kirjutab lõputööd, Tanel läks sügisel kehakultuuri õppima. Liisi ja Olona õpivad Käina koolis ja Nikita käib Käina lasteaias.
Küsimusele, kuidas kasulapsed nende perre jõudsid, vastas Ly Klee: “Otsustasime kasuvanemateks hakata ja nii nad siis tulid. Vahet ju pole – laps on laps.”
1995. aasta 2. maist on Ly Klee töötanud algul Käina valla, nüüd Hiiumaa valla raamatupidajana. See töö eeldab täpsust. Aunimetuse kättesaamise järel temaga vesteldes tundus aasta ema hästi tõsise moega ja napisõnaline. Kuid kas esimene mulje vastab tõele?
Kolleeg Anne Sarapuu ütles, et kindlasti mitte: “Minu meelest on ta küll hästi sõbralik. mõnus ja tore töökaaslane, igatepidi lahke ja vastutulelik. Ja vaikne ei ole ta ka – pigem oli ta ehmunud tookord, et ta selle tiitli sai.”
Laste kõrvalt on Ly Klee jõudnud kaasa lüüa ka Naiskodukaitses, tegelenud noorkotkaste ja kodutütardega.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411