Teisipäev, aprill 2, 2019
 

Päästekeskus alustab lõkkepatrullidega

Soojenevate kevadilmadega hakkavad inimesed kodude ümbrusi ja aedu korrastama ning selle käigus tehakse tihti mittenõuetekohaseid ohtlikke lõkkeid või põletatakse kuluheina. Lääne päästekeskuse päästemeeskonnad ja ohutusjärelevalve inspektorid korraldavad koostöös keskkonnainspektsiooniga 30. märtsist 14. aprillini lõkke­patrulle. Reidide käigus pööratakse erilist tähelepanu lõkete tegemisele, et ennetada suuremaid kahjusid ja tõsta inimeste teadlikkust tuletegemise ohtudest. Päästeametnikud jälgivad tuleohutusnõuete täitmist kogu kevadise tuleohtliku aja vältel ning ka peale reidide lõppemist.
Kulupõlengud saavad enamasti alguse inimesest. Pole harvad juhud, kus kulupõleng algab maha visatud suitsukonist, tikust või põllule visatud klaaspudelist. Kulupõletamine ja süütamine on keelatud, ohtlik ja karistatav tegevus. Juhul, kui lõkke tegija ei allu päästjate korraldustele ohutusnõudeid täita või saab lõkkest alguse kulu- või hoonepõleng, tehakse lühimenetlus ja  määratakse rahatrahv.
Toimetas
Kärolyn Kivistik

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411