Reede, aprill 26, 2019
 

Maakaablirike jättis vooluta 3000 Elektrilevi klienti

Olev Kivistik
Esmaspäeval lülitus välja Kärdla alajaam, jättes vooluta 2991 klienti Kärdlas ja lähiümbruses. Katkestuse põhjustas maakaablirike Kärdlas.
Elektrilevi andmetel lülitus esmaspäeval kell 17.01 välja Kärdla alajaam, mistõttu jäi vooluta 2991 klienti. Kell 17.26 suudeti taastada elektriühendus suuremale osale linnast, aga vooluta jäi veel 806 klienti. Kõik kliendid said voolu tagasi kell 19.30.
Elektrilevi juhtivspetsialisti Virgo Vaabeli sõnul põhjustas nii ulatusliku katkestuse maakaabli rike Kärdla linnas. Hiiu Lehe andmetel oli rikke põhjustajaks Elektrilevile mittekuuluv maakaabel.
Sama päeva õhtul, pisut enne kella 19 avastasid elektrikud Tareste külas, otse Hiiumaa päästekomando hoone kõrval alajaama kontrollides kulupõlengu. Alajaamast alguse saanud kulupõleng levis umbes 50 ruutmeetrile. Päästjad likvideerisid tulekahju ja elektrikud tegelesid alajaamaga.
Kahjunõudeid esitatud pole
Elektrilevi kommunikatsiooni­juhi Peeter Liigi sõnul kolma­päevase seisuga ühtegi voolu­katkestusest tingitud kahju­nõuet esitatud pole. Hiiu Lehele teadaolevalt esitab kahjunõude vähemalt üks elanik, kellel katkestuse tõttu hävis veepump.
“Kui antud katkestuse korral said kellegi seadmed rikke tõttu kahjustada, siis peaks esitama Elektrilevile sellekohase avaldus,” rääkis Liik. Kahjude hüvitamise kohta saab täpsemalt lugeda Elektri­levi kodulehelt aadressil https://www.elektrilevi.ee/kahjude-hyvitamine
Kolmest mere­kaablist töökorras kaks
Hiidlaste sotsiaalmeedia grupis levis elektrikatkestuse ajal spekulatsioon nagu oleks kolmest Saaremaa ja Hiiumaa vahelisest merekaablist hetkel töökorras vaid üks.
Virgo Vaabeli sõnul ei vasta see tõele. “Kolmest merekaablist on katki üks, kaks on töökorras,” ütles ta. Vaabel selgitas, et kaks töökorras olevat kaablit duubeldavad üksteist ja pole põhjust karta, et Hiiumaa elektrita jääks.
“Rikkis kaabel on katki alates eelmisest nädalast ja merekaabli parandamine on mõnevõrra keerulisem ja mahukam töö kui maakaabli parandamine,” tõdes Vaabel. Tema sõnul tegutseb ette­võte selle nimel, et ka kolmas merekaabel uuesti töökorda saada.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411