Teisipäev, aprill 9, 2019
 

Lennuhanke võitja ikka veel teadmata TÄIENDATUD

Tallinna–Kuressaare ja Tallinna–Kärdla lennuliini teenindaja leidmise hanke tähtajast 1. märtsist on möödas enam kui kuu ja praeguse vedaja lepingu lõppemiseni jäänud vähem kui kaks kuud. Siiani pole hankija, maanteeamet avalikustanud sedagi, kes kolmest pakkujast hankel kvalifitseerusid, rääkimata hanke võitjast. Pakkumised tegi kolm firmat: OÜ NyxAir oli huvitatud lendamisest ainult Kärdla liinil, Nordica tütarfirma Regional Jet tahtis teenindada vaid Kuressaare liini, praegune vedaja Transavia­baltika oli valmis lendama nii Hiiu- kui ka Saaremaale.
Hiiu Lehe allika andmetel võitis hanke senine vedaja, Leedu päritolu Transaviabaltika, kuid maanteeametist ei õnnestunud esmaspäeval sellele kinnitust saada. Peale lehe trükkiminekut tuli maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja Kirke Williamson vastus, et amet tunnistas suursaarte ja mandri vahelises lennuhankes nii Kuressaare kui ka Kärdla liinil edukaks Leedu päritolu Transaviabaltika pakkumuse. “Lepingut sõlmitud veel ei ole, kuna lähtuvalt riigihangete seadusest kehtib viieteistpäevane lepingu sõlmimise keeld,” lisas Williamson.

Transaviabaltika kodulehelt selgub, et neil on neli kuni 19kohalist lennukit, kolm L410UVP-E tüüpi ja üks Jetstream-32. Tallinn-Kuressaare liini aga tuleb ettevõttel hakata teenindama 40kohalise lennukiga.
HARDA ROOSNA

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411