Teisipäev, aprill 30, 2019
 

Kopteriplatsi projekteerib OÜ Roadplan

Hiiumaa vallavalitsus sõlmis OÜga Roadplan lepingu haigla uue kopteriplatsi projekteerimiseks.
Hiiumaa vallavanem Reili Rand ütles reedel, et uus kopteriplats tuleb haigla kinnistule ja projekteerimine kestab orienteeruvalt neli kuud. “Projekteerija ülesanne on ka enne lõppprojekti valmimist kooskõlastada projekt asjassepuutuvate osapooltega,” ütles Rand.
Märtsikuu volikogus rääkis vallavanem, et kopteriplats tuleb haigla taastusraviosakonna taha. Aprillikuu voli­kogus lisas ta, et kopteri­platsi asukoha kohta on olemas mitteametlik kooskõlastus kirjavahetuse näol.
Uue maandumisplatsi projekteerimine maksab 15 000 eurot ja selle kulu katab vallavalitsus projektide ette­valmistamise vahenditest. Kopteriplatsi ehitus peaks algama 2020 aastal ja ka seda rahastab Hiiumaa vald –
vallavalitsus on pakkunud uue maandumisplatsi rajamise hinnaks 100 000 eurot. Haigla katab sertifitseerimisega seotud kulud ja tagab hilisema hoolduse.
Vajadus helikopteri uue maandumisplatsi järele tekkis, kui selgus, et Põllu tänavale rajatav uus spordikeskus jääb praeguse platsi maandumistrajektoorile ning seetõttu ei vastaks enam nõuetele.
Märtsikuu volikogus ütles vallavanem, et spordikeskuse ehitus saab kõige varem alata selle aasta novembris-detsembris. “Spordikeskuse ehitamine ja kopteriplats ei tohi takistada praeguse kopteriplatsi kasutamist,” kinnitas vallavanem. Ta selgitas, et alguses tehakse spordikeskuse maaalused tööd ja spordikeskus ei tohi enne minna n-ö kõrgustesse, kui uus kopteriplats valmis.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411