Teisipäev, aprill 9, 2019
 

Kärdlas võis kogeda liivatorme

Harda Roosna | Hiiu Leht
Harda Roosna | Hiiu Leht
Kärdlas olid eelmise nädala päikeselistel ja tuulistel päevadel tõelised liivatormid, kuid linn koristustöödega ei kiirusta.
Kui naabersaare pealinnas Kuressaares on isegi kõrval­tänavad juba talvesodist puhtad, siis Kärdlas katab kõnniteid ikka veel killustiku- ja liivakiht ning ringi lendab mullune lehesodi.
Kuna ilmad on olnud pikemat aega kuivad, tõstis tugev tuul kolmapäeval ja neljapäeval Kärdlas õhku liivapilvi. Loomulikult ei sega liivapilved autodega liikujaid, küll aga jalakäijaid.
Järelepärimisele, millal linnatänavaid hooldav AS Eesti Keskkonnateenused kavatseb linnatänavad puhtaks teha, vastas ettevõtte piirkonnajuht Aivo Kriiska, et aega on küll: “Lepinguline linnakoristus, st tänavate pühkimine toimub 11. ja 12. aprillil, vajadusel ka 13. aprillil.”
Mullused lehed aga ei ole üldse nende ettevõtte mure. “Lehtede koristus on haljastuse teema ja seekord meie sellega ei tegele, selle kohta peab vallalt aru pärima, miks sügisel jäeti lehed koristamata,” ütles Kriiska.
Kärdla osavalla vanem Lauri Preimann ütles, et hanke võitnud AS Eesti Keskkonnateenused peab talveperioodi lõppedes pühkima kõik mustkattega ehk tolmuvabad tänavad ja parklad ning koguma-koristama puistematerjali tänavatelt.
“Juhul, kui ilmastikust tulenevalt ei ole mõistlik ega põhjendatud eelnimetatud töö tegemine lepingu lõpukuupäevaks, teeb töövõtja nimetatud töö hankijaga kokkulepitud tähtpäevaks,” kinnitas ka osavallavanem, et tänavaid hakatakse pühkima alles 11. aprillil. “Kahjuks oli eelmistel nädalatel hästi tuuline, mistõttu oleks puhastamisest tekkiv lenduv liiv veelgi rohkem probleeme tekitanud,” vabandas osavalla­vanem.
Küsimusele, kas teenuse­osutaja tööga ollakse rahul, vastas Lauri Preimann, et teenuse kvaliteediga on olnud probleeme: “Oleme neid jooksvalt lahendanud koostöös politsei ja keskkonna­teenustega.”
Viie kuu teenuse eest, mullu 15. novembrist kuni tänavu 20. aprillini, maksab osavald Kärdla linna korrashoiu eest hanke võitnud ASile Eesti Keskkonnateenused ligi 81 000 eurot. Selle summa eest peab ettevõte tegema Kärdla sõidu- ja kõnniteedel ning parklates libeduse- ja lumetõrjet, parandama koheselt löökaugud, hoidma puhtad liikluskorraldus­märgid ja teavitama nende asendus­vajadusest, eemaldama liiklus­alalt jäätmed, oksad, murdunud puud jms.
Osavallavanem lisas, et lehtede koristamine linna haljasaladelt ei ole keskkonna­teenuste kohustus ja seda teeb osavald oma jõududega. Varasemalt on selleks abijõuna kasutatud töötukassa tööharjutajaid.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411