Teisipäev, aprill 9, 2019
 

Kandideerivad Nestor, Paet, Kaljurand, Ilves

Laupäeval lõppes kandidaatide esitamine Euroopa Parlamendi valimisteks. Dokumendid esitasid kokku üheksa erakonda ja seitse üksikkandidaati.
68 kandidaadi seas on neli hiidlastele hästi teada-tuntud kandidaati: Eiki Nestor, Marina Kaljurand, Evelin Ilves ja Urmas Paet.
Viimasel päeval laekusid dokumendid seitsmelt üksik­kandidaadilt ja üheksalt erakonnalt. Dokumendid esitasid Sotsiaal­demokraatlik Erakond, Eesti Keskerakond, mõlemad üheksa kandidaati, Elurikkuse Erakond ja Erakond Eestimaa Rohelised mõlemad kolm kandidaati ning Eestimaa Ühendatud Vasakpartei ühe kandidaadi. Lisaks üksikkandidaadid Erik Orgu, Maria Kaljuste, Argo Mõttus ja Meelis Kaldalu. Volitatud esindaja kaudu esitas dokumendid Romeo Kalda.
Varem olid dokumendid esitanud Isamaa Erakond, Eesti Konservatiivne Rahva­erakond, Eesti Reformi­erakond ja Erakond Eesti 200 – kõik esitasid üheksa kandidaati, lisaks esitasid dokumendid üksikkandidaadid Harry Raudvere ja Raimond Kaljulaid.
Vabariigi Valimiskomisjon registreerib nõuete­kohaselt esitatud kandidaadid hiljemalt 16. aprillil. Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 26. mail. Välisesindustes saab hääletada ajavahemikus 11.–16. maini, Eestis algab e-hääletamine ja eelhääletamine 16. maist.
HARDA ROOSNA

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411