Teisipäev, aprill 9, 2019
 

13. seeniorlauljate konkurss

Ants Liigus
Žürii esimees Toomas Kuter ütles, et on rõõmus, et idee korraldada konkurss kuldses eas laulusolistidele on osutunud elujõuliseks. “Tegu on muusikapeoga, millest energiat andva sädeme saavad kõik,” ütles žürii esimees.
Kuteri sõnul peitub Ülle Jaegeri poolt ellu kutsutud konkursi erilisus eelkõige selle atmosfääris, mis konkursil valitseb ja osavõtjate esinemisi saadab.
“Julgustan kõiki, kel muusika­pisik põues ja piisavalt esinemisjulgust, saatma meile oma laulude helisalvestised ning ootame nii endisi kui ka tulevasi Seeniorlaulul osalejaid ja toetajaid konkursist osavõtjatele kaasa elama.”
Seeniorlaulule on oodatud osalema isetegevuslikud laulusolistid alates 50. eluaastast. Konkurss toimub kolmes voorus ja kahes vanusegrupis: 50–65 aastased ning 66 ja vanemad.
Esimene voor viiakse läbi helisalvestiste põhjal, millest valitakse välja kuni 20 solisti, kes pääsevad edasi teise vooru.
Helisalvestised tuleks saata vabalt valitud helikandjal hiljemalt 12. aprilliks aadressil: “Seeniorlaul 2019” aadressil MTÜ Axel, Auli tn 1b-5, 80015 Pärnu, helifailid meilil toomas@kuter.eu Lisada tuleb laulja nimi, vanus, lugude pealkirjad, saatja nimi, kodune aadress, telefon ja meiliaadress.
Edasipääsust teise vooru teavitatakse soliste hiljemalt 22. aprilliks. Teine ja kolmas voor algavad 27. aprillil kell 11 Pärnu Kuninga tänava põhi­kooli aulas, kus loositakse esinemisjärjekord ja toimub mikrofoniproov.
Teine voor algab samas kell 13. Teise vooru pääsenud solistid peavad esitama ühe vabalt valitud laulu ning ühe Pärnuga seotud laulu – Pärnust pärit helilooja või sõnade autor, Pärnuga seonduv sisu, Pärnu laul jne – fono­grammi, klaveri, kahest liikmest koosneva ansambli või mõne muu instrumendi saatel. Laulude kohustuslik pikkus 2–4 minutit.
Teisest voorust pääseb edasi kolmandasse vooru e finaali kuni kümme solisti. Kolmandas voorus esitatakse teises voorus kõlanud Pärnu laul ja üks uus laul vabal valikul.
Lauljaid hindab viieliikmeline žürii, mille esimees on laulja ja kirjanik Toomas Kuter, kes žüriid juhtinud algusest peale. Parimaid soliste ootavad auhinnad.
Lisateavet leiab konkursi kodulehelt www.viaterramariana.ee/seeniorilaul/

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411