Teisipäev, märts 5, 2019
 

Toimetus kolib teisele korrusele

Harda Roosna | Hiiu Leht
Tuuru majas käivad juba kuu aega ehitustööd, et valmistada maja ette uute asukate sissekolimiseks.
Hoone saal ehitatakse ümber avatud kontoriks, kus leiavad koha Hiiumaa arendus­keskuse töötajad. Seejärel kolivad hoone üürnikud, teiste seas ka Hiiu Lehe toimetus maja teisele korrusele. Esimesel korrusel aga algavad suuremad ümber­ehitused: ehitatakse duširuum ja invatualett, muudetakse ruumide mahtusid ja avardatakse uksi.
Hiiumaa sotsiaalkeskuse juhataja Riho Rahuoja ütles, et oleks puuetega inimestele mõeldud keskuse juba varem soovinud Kõrgessaare maan­tee vanast miilitsamajast ära kolida, kuid asjad on planeeritust kauem aega võtnud. “Oleksime hea meelega juba aasta algul Tuurusse kolinud,” ütles Rahuoja. Põhjus, miks keskus vanas miilitsa-, hilisemas politseimajas jätkata ei saa, on vana hoone suured küttekulud.
Peale seda, kui Tuuru maja läks Hiiumaa valla omandisse, otsis vallavalitsus sellele suuremat kasutust. Arutelude tulemusel leiti, et hoone esimene korrus sobiks puuetega inimeste tegevuskeskuseks, kuna üle tänava asuvale Pargi 3 kinnistule kerkib lähitulevikus uus sotsiaalkeskus.
Sel aastal peaks algama ka Hiiumaa sotsiaalkeskuse esimese etapi, erihooldekodu ehitus. Esimese etapi töödeks sai omavalitsus riigilt 638 000 eurot, millele Hiiumaa vald lisab 300 000 eurot.
Erihooldekodu ehitus­projekt sai valmis jaanuari lõpus ja ehitushanke lõpptähtaeg on sel reedel,
8. märtsil. Rahuoja ütles, et kui pakkumise hind sobib, loodetakse ehitajaga kuu aja jooksul lepinguni jõuda ja ehitus võiks alata aprillis.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411