Teisipäev, märts 5, 2019
 

NNG avatud vähemalt augustini

Möödunud sügisest aitab Hiiumaa kunstnike vabaühenduse HiKu Nelja Nurga Galerii kulusid katta Hiiumaa vald. Praegu on galerii tulevik aga eba­selge, sest omavalitsus pole veel otsustanud, kas jätkab selle toetamist. Galerist Kalli Seina sõnul ei saa kunstnikud oma taieseid galeriisse lühikese etteteatamisega anda ja praeguses ebaselges olukorras on neil keeruline näitusi planeerida.
“Praegu saab Nelja Nurga Galerii toetust kulude katteks, kuni Hiiumaa valla­valitsus on kujundanud mittetulunduslike ühenduste tegevuskohtade toetamise põhimõtted,” selgitas valla haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Karin Kokla. Vallal on tema sõnul galeriiga kokkulepe toetuse kogusumma kohta, milleks on 1200 eurot kuni augusti lõpuni. “Peale seda jätkatakse välja­töötatud põhimõtete alusel,” lisas Kokla.
Hiiumaa esimene kunsti­galerii aadressil Kesk­väljak 5A alustas tegevust 2015. aasta juunis.
Sügiseni tasus galerii ruumide kommunaal­arveid Loode Hiiumaa meretuulepargi arendaja ASi Nelja Energia juhatuse liige ja üks omanikke Martin Kruus. Peale ettevõtte müüki Eesti Energiale Kruus galerii toetamisest loobus.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411