Reede, märts 1, 2019
 

Ljubtšenko tõi koju EM tiitli

EOK
Talisurfi Euroopa Meistrivõistlused peeti möödunud nädala­vahetusel Võrtsjärvel, Viljandimaal Vaiblas. EMil osalesid Euroopa parimad võistlejad lohede ja purjelaua kelkude klassis. Kokku 64 talisurfarit kuuest riigist. Lohed võistlesid kursisõidus ja GPS-kiirussõidus, kelkudele olid võistlused kursisõidus, slaalomis ja GPS-kiirussõidus. Võistlejate arvult ületasid Euroopa meistrivõistlused käesoleva aasta Talisurfi MMi WISSA, mis toimus Fond du Lacis, Wisoncisins, USAs, võistlejate arvu.
Purjelauakelgu klassi slaalomisõit oli põnev ja vaate­mänguline. Üldarvestuses tuli Eestisse pronksmedal, mille jättis kodumaale värske maailmameister Boris Ljubtšenko. Teise koha sai Aleksandrs Leontjevs ja Euroopa meistriks Janis Preiss. GPS-kiirussõidus tegi parima tulemuse lohega Raigo Piho, kuid kuna ta oli ainus loheklassi osaleja, läks Euroopa meistri tiitel siiski Ljubtšenkole. Teise koha sai leedukas Paulius Voverys ja kolmanda koha kiireim naine Marianne Rautelin.
Ljubtšenko sõnul tegid raske algus, teine laud, keerulised jääolud ja meistrite lahing nädalavahetusel aset leidnud kolme­päevasest võistlusest tõeliselt meeldejääva katsumuse.
Kui ilm lubab, saab Ljubtšenkole veel pöialt hoida EMV kolmandal etapil ja Tallinna MV-l.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411