Reede, märts 1, 2019
 

Kodutütred ja noorkotkad paistavad silma igal rindel

Kärolyn Kivistik | Hiiu Leht
Pühapäeval, kui tähistati Eesti 101. sünni­päeva, tunnustati muuseumi Pikas majas tublimaid kodu­tütreid ja noorkotkaid.
Hiiumaa aasta kodutütre tiitli pälvis Eliise Kesküla, kes lisaks kodutütarde tegemistes aktiivselt kaasalöömisele on silma paistnud ka heade tulemustega orienteerumises. Eliise ema Meeli Kesküla ütles pühapäeval, et väga uhke tunne oli, kui tütar niisuguse tunnustuse pälvis.
Aasta noorkotkas on Jakob Hiiemets, kelle viiulimängu võib sageli kontsertidel kuulda. Jakob astus üles ka pühapäevasel tunnustusüritusel.
Orienteerumistreener Anu Saue on juba kümme aastat olnud ka kodutütarde noorte­juht ja pälvis selle eest pühapäeval tunnustuse. “Ma ise ei mäletanudki, et olen juba kümme aastat noortega tegelenud,” ütles Saue ja lisas, et aastad lihtsalt on läinud nii kiiresti. Samas on tema sõnul noortega tegelemine üpris energia- ja ajamahukas: “Kui hakata mõtlema, siis võiks ju märksa rohkem teha, aga pole lihtsalt aega.”
Noortejuhiks jõudis Saue, kui endine noorteinstruktor Ulvi Kark-Jaarma kutsus teda laagrisse orienteerumis­mängu tegema. “Kuna ma orienteerumisega tegelen, andsin käe, et teen selle mängu ja võtsin oma trenni­tüdrukud sinna kaasa – nii said nendestki kodutütred, minust juhendaja ja nii ta läks,” meenutas Saue.
Kaitseliidu Hiiumaa malevkonna pealiku Mart Reino sõnul on Hiiumaa kodutütred ja noorkotkad väga tublid. “Olete alati väljas õppustel, laagrites ja pidulikel päevadel,” tunnustas ta noori. Lisaks kiitis Reino ka vanemaid, kes tublid lapsed kasvatanud.
Kui tunnustused kätte antud ja esinemised kuulatud, oli aeg asuda kaetud peolauda. Lauda kroonis uhke tort, mille noored ise olid eelmisel õhtul toimunud õpitoas teinud.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411