Teisipäev, märts 12, 2019
 

Hallhüljestel ja viigritel on pojad

Praegu on hallhüljestel ja viigritel poegi ning juba tulnud Eesti Metslooma­ühingule teateid, mil rannas nähtuid üksikuid hülge- või viigripoegi. Seepärast paneb ühing kõigile südamele, et kui rannal liikudes näed hallhülge või viigripoega, siis ära mine talle lähedale. Talle ei tohi pakkuda toitu, sest tema ainus söök on emapiim. Rannas loomale ohtlikke jäätmeid nähes tuleb need kokku korjata ja ära viia. Ära jaluta rannas lahtise koeraga ja kui näed mõnd koera lahtiselt jooksmas, siis teavita omanikke ja palu neil loom kinni panna. Kui hüljes on vigastatud, tuleb helistada metslooma­ühingusse.
Läänemere viigerhülged on väljasuremise ohus, nad on teise kategooria loodus­kaitsealune liik. Nende arvukust mõjutavad nii halvenevad jääolud kui keskkonnareostus.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411