Teisipäev, märts 19, 2019
 

Esimene saja päeva ball Kärdla põhikoolis

Sigrid Leigri | Hiiu Leht
Kärdla põhikooli 8. klass korraldas esmaspäeval saja päeva balli, kuhu olid kutsutud 9. klasside õpilased ja nende õpetajad.
Kärdla põhikooli infojuht Eliisa Liias rääkis, et ball on lõpuklassidele omamoodi teetähiseks: “Täpselt sada päeva enne lõpuaktust korraldasime direktori piduliku vastuvõtu üheksandikele ja me proovime sellest luua traditsiooni.”
Ballile eelnes etiketiõpetus, mille viis läbi Ilmi Aksli, kes tutvustas koolilõpetajatele, kuidas vastuvõtul käituda ja kuidas oleks õige riietuda.
Et ball ikka peenelt välja tuleks, sai seda korraldav kaheksas klass samuti koolitust. Õpilased jaotati erinevateks töörühmadeks, kes katsid laudu, valmistasid suupisteid ja kaunistasid ballisaali. Töörühmi juhendasid oma-ala professionaalid: lilleseadmist tutvustas Hiiumaa ametikooli floristi juhtõpetaja Hebe-Kai Kann, suupisted valmisid Andrus Talvari ja Sven Rosenštoki valvsate silmade all. Suu­pistete valik oli sama, nagu selle aasta presidendi vastu­võtul ja inspireeritud Hiiumaa loodusest. Serveeriti näiteks sibula-
räime suu­pisteid, Hiiumaa mahelamba frikadelle mädarõikakreemiga, kikerherne-punapeedi falafeleid, seene quiche lehttaigna põhjal.
Magusatest suupistetest oli laual metsamarjakook mündi-toorjuustukreemiga ja toorjuustu-kaeraküpsisetrühvel šokolaadipurus.
Koolilõpu tähistamise töötubasid toetas Hiidlaste Koostöökogu projekt “Kohalik toit kättesaadavaks”.
Ball on teadagi pidulik tantsuõhtu ja Kristiina Vessari juhendamisel astusid lõpuklasside õpilased üles erinevate tantsudega. Hiljem kaasati ühisele tantsule ka ülejäänud peolised ning “Kaks sammu sissepoole” meeldis kõigile nii väga, et tantsu korrati lausa kolm korda.
Õhtut juhtis Arno Kuusk, muusikaliste vahepaladega astus üles Karmen Telvik, keda saatis klaveril  Timo Lige. Piduliku vastuvõtu jäädvustas pildile fotograaf Argo Nurs ning avatud oli ka fotonurk.

 

Sildid: , ,

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
  • Raivo Karjamaa

    Hea, et hääbunud traditsioon taas ellu ärkab. 1960-ndate lõpu- ja 70-ndate algusaastate Kärdla Keskkooli vilistlased mäletavad kindlasti Saare- ja Hiiumaa keskkoolide abiturientide saja päeva balle. 1971.a ball toimus Orissaares. Prints oli sel ballil saarlaneTõnis Palts ja printsessiks hiidlanna Rita Puusild.

     
     
     
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411