Reede, märts 22, 2019
 

Eesti neiud jooksid Pariisis naiste võrdõiguslikkuse eest

EESTI KOOLISPORDI LIIT
EESTI KOOLISPORDI LIIT
Märtsi teisel nädalal toimus Pariisis rahvusvahelise koolispordi liidu eestvedamisel märgilise tähendusega aktiivsete tüdrukute jooks – “SHE RUNS – Active Girls´Lead”.
Kuue päeva jooksul osalesid neiud Kivimäe põhikoolist, Viimsi koolist, Tallinna Saksa gümnaasiumist, Kuressaare gümnaasiumist ja Saaremaa ühisgümnaasiumist töötuba­des, avastasid Pariisi läbi aardejahi ja kuulasid inspireerivaid naisi jutustamas oma lugu.
Inspireerivate naiste TED-kõnede konverentsil (Technology, Entertainment and Design, tlk tehnoloogia, meele­lahutus ja disain) astusid üles Briti pikamaajooksja ja maratoni maailmarekordi omanik Paula Radcliffe, kolme­kordne maailmameister karates prantslanna Laurence Fischer ning mitmekordne Itaalia meister iluuisutamises Valentina Marchei.
Sündmus kulmineerus sümboolse jooksuvõistlusega Seine`i jõe kallastel ning sellest võtsid osa 34 riigi tüdrukud nii Euroopast kui mujalt maailmast. Stardipauk jooksule anti Pariisi raekoja eest ja sellest oli tulnud osa saama hulk pealtvaatajaid.
“SHE RUNS – Active Girls´Lead” on Eesti koolispordi liidu üheaastane projekt, mille käigus soovitakse arendada tüdrukute juhtimis­võimeid ning edendada võrdõiguslikkust hariduse ja spordi kaudu. Projektijuht Mattias Metsaru lisas, et tegemist on Euroopa Liidu struktuuri­vahenditest toetatud Erasmus+ projektiga, mille eesmärk juhtida läbi koolispordi tähelepanu võrdõiguslikkusele ning naiste ja tüdrukute rollile ühiskonnas.
Metsaru, kes ise osales Eesti delegatsiooni juhina, leidis, et koolisport võimaldab noortel enda võimeid proovile panna ning seeläbi olla elus sihte seades edukamad.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411