Reede, märts 8, 2019
 

Eesti jääpurjetajad sihivad kollektiivset meistritiitlit

Jaak Nirgi
Võrtsjärvel peetakse täna neljandat päeva järjest jääpurjeka Monotüüp XV Euroopa meistrivõistlusi. Võistluste kodulehel oli eile väljas kahe päeva sõitude kokkuvõte. Jahtklubi Dago tiim Olev Oolup-Andrus Padu oli kaheksa sõidu kokku­võttes kuuendal kohal.
Võistluste direktor Ain Tähiste, kes on ka JK Dago juhatuse liige, ütles, et hiidlaste hoo võttis maha ühe sportlase kerge vigastus. Seetõttu nad ühes sõidus ei finišeerinud ja ühes ei startinud. “See-eest liigub Eesti suhteliselt turvaliselt meeskondliku meistritiitli poole,” ütles Tähiste. Meeskondliku meistrivõistluse arvestuses lähevad arvesse kolme võistkonna tulemused. Eestlastest oli kõrgeimal, viiendal kohal tiim Ott Kolk-Juhan Kolk Saaremaa Merispordi seltsist, seitsmendal kohal Ants Haavel-Andres Laul (SMS/Kalevi JK). Juhib Venemaa tiim Oleg Vasiljev-Ruslan Rudenko, nende järel on teisena Vene tiim Vadim Bichler Aleksandr Vostronosov, kuid kolmas Venemaa tiim jääb esikümnest kaugele.
Võistluste eel saadetud pressiteates nimetati favo­riitideks 2016 Euroopa meistritiitli Eestisse toonud Ott ja Juhan Kolki ning 2017 ja 2018 EM pronksimehi Olev Oolupit ja Andrus Padu. Näis, mida toovad järgmised võistluspäevad.
Eesti, Rootsi, Hollandi, Poola, ja Venemaa 26 ekipaaži alustasid esimesi võistlussõite teisipäeval. Laupäevaks, on planeeritud viimased sõidud ja auhindamine. Igasse võistluspäeva lubab võistlusteade planeerida kolm kuni neli võistlus-­sõitu.

 

Sildid: ,

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
 • Volli͈, saarlane

  Maailmas kõige levinum jääpurjekas on “DN” — see pisike ühekohaline. DN — Detroit News ja 1936,1937 esimene DN valmiski aga…

  Aga mitu aastat varem maailma teises otsas — Eestis, valmistati esimene “Monotüüp XV”. Eesti purjetaja Erik von Holst disainis “Monotüüp XV” aastal 1932. 1937 tegi ta asjast väiksema “rahvaversiooni”.

  Kus leiutati Skype, see on rohkem sõuke #metoo värk, “Monotüüp XV” on aga 100% Eesti päritolu.

  EDU!

   
   
   
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411