Reede, märts 22, 2019
 

2.a õpilased annetasid Lastefondile

“Heategevusega alustada pole kunagi liiga vara!” Sellise postituse tegi Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond sotsiaalmeedias kirjeldades, kuidas Kärdla põhikooli 2.a klassi õpilased korraldasid heategevusliku kontserdi. “Saadud tulu otsustasid vahvad koolijütsid annetada nendele lastele, kellel on seda rohkem vaja, kui neil endil,” seisis postituses. “Väikesed heategijad olid mures, et summa pole kuigi suur, aga nad ei teadnud, et seda hinnalisem ja ilusam on mõte ja tegu! Aitäh!” oldi Tartus väga tänulikud, et fondi arvele laekus 32 eurot haigete laste ravitingimuste parandamiseks.
2.a klassijuhataja Helen Tammeveski rääkis, et mõte heategevuskontsert korraldada on algusest peale olnud õpilaste oma  ja mõte sündis eesti keele tunnis, kus õpiti kuulutuse lugemist ja lapsed esitasid viie­minutilise kontserdi.
Tammeveski ütles, et oli õpilastele vaid toeks, kõik korraldasid õpilased ise. Nad tegid ise kontserdi plakati, piletid ja kava ning suhtlesid muusikaõpetajaga.
“Küsimusele, mida nad teevad piletitest saadud tuluga, vastasid õpilased, et annetavad,” rääkis Tamme­veski. Siis ei teadnud õpilased veel, kellele annetust teha.
Kontserdi külalisteks olid õpilaste vanemad, vana­vanemad ja sõbrad, õpilased lugesid luuletusi, laulsid ja mängisid pilli.
“Peale kontserti uuesti küsides, mida nad saadud tuluga edasi teevad, otsustasid nad annetada selle lastele, kellel seda oleks rohkem vaja,” rääkis klassi­juhataja, kuidas annetus TÜ Kliiniku Lastefondini jõudis.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411