Reede, veebruar 8, 2019
 

Ulase graafika NNGs

Endel Apsalon Photography
Täna keskpäeval avatakse Kärdla keskväljakul asuvas Nelja Nurga Galeriis (NNG) Eesti ühe omanäolisema graafiku Maria-Kristiina Ulase näitus “Figuraalne a(bs)traktsioon”.
Hiiumaal elav ja töötav klaasikunstnik Kalli Sein ütles, et Maria-Kristiina tuleb Hiiumaale alati hea meelega, viimati osales ta aastal 2014 Reigi Pastoraadis Valev Seina kunstiprojektis “Pikk Laud”. Avamisele autor seekord ei jõua, kuid on lubanud Hiiumaale tulla veebruarikuu jooksul ja NNG korraldab siis autoriõhtu, kus kõigil huvilistel on võimalik kohtuda isikupärase värvilise maailma loojaga.
Maria-Kristiina Ulas on lõpetanud Tallinna Kunstiülikooli graafika eriala 1991. aastal, kuulub Eesti kunstnike liitu ja Eesti vabagraafikute ühendusse.
Oma loominguprotsessi kirjeldab Ulas nii: “Looming on meditatiivne protsess, joonte tõmbamine paberile, omamoodi ajarännak kujutelmadesse. Jooned loovad taustsüsteemi ja inspiratsioon juhib tuttavate nägudega muinasjutulistesse lugudesse. Ma ei planeeri töid ette, käsi jookseb ees ja mõte järgneb. Ruum minu ümber on mitmeplaaniliselt täidetud ideede ja mõtetega, pean vaid tõstma pliiatsi, langetama selle paberile – ja rännak algab. Tulemus üllatab mind alati. Minu looming on improvisatsioon ja selles leidub vaateid nii minevikku kui tulevikku.”
Maria-Kristiina Ulas on tuntud Eesti graafikute ja illustraatorite Peeter Ulase ja Concordia Klari tütar.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411