Teisipäev, veebruar 12, 2019
 

Kulka preemiad: Tüür, Saluri, Kivilo

Harda Roosna | Hiiu Leht
Reedel anti üle Eesti Kultuurkapitali (Kulka)aastapreemiad, 38 preemia seas pälvis tunnustuse kolm Hiiumaaga seotud loojat.
Peapreemia sai helilooja Erkki-Sven Tüür viljaka loomingulise tegevuse eest. Tüür ütles Hiiu Lehele, et iga tunnustuse ja märkamise puhul valdab teda tänumeel, aga kui tseremooniad on möödas, kaob fakt kui niisugune peaaegu meelest: “Selles mõttes, et ma tegelen ju hoopistükkis järgmiste asjadega, mul on uus teos käsil ja kogu mu fookus on selle peal.”
Oma Hiiumaa kodus viibiv helilooja ütles, et praegu on tal käsil Kolmanda viiuli­kontserdi kontseptsiooni kujundamine. Teost kirjutab ta väga tuntud viiuldajale Vadim Gluzmanile ja selle esiettekanne on järgmise aasta maikuus Frankfurdis.
Elutööpreemia pälvis tõlkija Piret Saluri, kes ERR uudistele ütles, et pole kunagi mõelnud, mis oleks tema elutöö: “Tahaks küll arvata, et kui saad elutöö auhinna, siis võid ikka edasi teha. Teeksin küll ja tööjärg on ees ka.”
Kunstnik Mae Kivilo, kes kuulus Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidu näituse “Ajatus” loomemeeskonda, pälvis Kultuurkapitali aasta­preemia näituse “Ajatus” eest. “See tähendab mulle palju! Olen uhke ja rõõmus. Iseäranis selle üle, et mul oli võimalus unistada, luua, pusida, katsetada ja lõpuks näitus valmis saada koos nii suurepärase meeskonnaga ja abivalmite sõpradega,” jagas Kivilo oma rõõmu sotsiaal­meedias.
Preemiaid jagati Balti jaama ootepaviljonis pidulikul auhinnagalal eelmise aasta silmapaistvamatele kultuuri- ja sporditegelastele. Kõigis kaheksas Kultuurkapitali valdkonnas kuulutati välja peapreemia ja elutöö­preemia laureaadid, lisaks anti üle kujutava ning rakendus­kunsti, rahvuskultuuri ja audiovisuaalse sihtkapitali aastapreemiad.
Kultuurkapitali aasta­preemia suurus on 7000, elutööpreemia 10 000 ning sihtkapitalide aastapreemiad 1500–5500 eurot.

 

Sildid: , , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411