Teisipäev, veebruar 26, 2019
 

Käina kooli ees heisati pidulikult lipp

Sigrid Leigri | Hiiu Leht
Käina kool korraldas vabariigi aastapäeva puhul Käina kooli ees piduliku lipuheiskamise, mida oli vaatama tulnud ligi poolsada inimest.
Kaitseliitlane Urmas Selirand meenutas oma kõnes, et sada aastat tagasi, 24. veebruaril 1919 käis täie hooga Vabadussõda. “Tänapäeval peame meeles pidama, et vabadus ei ole iseenesestmõistetav, kui me natuke mõtleme, mis toimub ümberringi, siis näeme, et meie vabadus on väga õhkõrn asi, mida peame väga hellalt käte peal kandma ja kui vaja, siis korraks ka võtma kätte relva ja seda kaitsma,” rääkis ta. “Midagi pole teha, tänapäeva maailm on ebakindel ja samal ajal meie peame olema kindlad, et suudame oma väikest riiki kaitsta ja riigi kaitsmise võti on koostöö,” kutsus Selirand kogu Hiiumaad koostööle, et koos olla tugevam.
Naiskodukaitsjad kostitasid kohaletulnuid peale tsere­mooniat tee ja kringliga.
Lipp heisati vabariigi aasta­päeval juba teist korda ja Käina kooli direktor Joel Pulk lubas, et lipp heisatakse kooli ees ka järgmisel aastal. Direktor avaldas heameelt, et sel korral oli osalejaid juba rohkem kui eelmisel aastal.
Lipu heiskamine korraldati koostöös Kaitseliidu Lääne maleva Hiiumaa malev­konna, naiskodukaitsjate, kodutütarde ja noorkotkastega. Käina kooli huvijuht ja kaitseliidu vabatahtlik noortejuht Julia Gurjeva, kes oli ka ürituse põhikorraldaja, tänas Hiiumaa malevkonda hea koostöö ja toetuse eest.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411