Reede, veebruar 15, 2019
 

Kahekordne maailmameister jõudis koju

Kärolyn Kivistik | Hiiu Leht
Kui USAs Wisconsinis peetud jää- ja lumesurfi maailmameistrivõistlustel kaks kuldmedalit võitnud Boris Ljubtšenko teisipäeva õhtul tagasi Hiiumaale jõudis, oodati teda Heltermaa sadamas lillede ja rõõmuhõisetega.
Boris Ljubtšenko tuli maailmameistriks jääsurfi lühirajaslaalomis ja kursisõidus. Kiirussõidus said nii tema kui Raul Mihkel Anton kirja 58kilomeetrise tunnikiiruse, millega jäädi jagama teist-kolmandat kohta. Oma tulemustega oli Ljubtšenko väga rahul: “Lõpuks ometi kolme aasta jooksul esimest korda esimene – pikk ootamine, aga lõpuks see saavutus siiski tuli.”
Ljubtšenko sõnul ei tulnud võit kergelt. “Kursisõidus ma võitu ei oodanud, põhirõhk oli ikkagi slaalomil,” märkis ta.
Lisaks tabasid kahekordset
maailmameistrit ka tagasi­löögid, sest oma nelja uisu­paariga USAsse jõudes avastas ta, et ükski neist ei hoia korralikult. “Ma ei tea miks, aga sealne jää tundus nii palju kõvem kui meil siin. Ma ei kujuta ette miks, lihtsalt üks uisk läks kogu aeg alt ära,” rääkis Ljubtšenko. Lahendus ootamatule probleemile tuli tänu rootslastele, kelle varustus ühe päeva hilines. “Arutasin nendega, mis neil hoiab, siis avastasimegi, et järsem uisu­nurk. Seepeale ajasin ma lihtsalt hiliste õhtutundideni uiske teravaks ja see oli ka üks põhjus, miks mul lõpuks nii hästi läks.”
Varasemast kuuluvad
Ljubtšenko auhinnakappi hõbe­medalid 2017. ja 2018. aasta MMidelt.
Möödunud aastal valiti ta Hiiumaa aasta sportlaseks. Igapäevaselt töötab Ljubtšenko Hiiumaa spordikoolis purjelaua ja jääpurjelaua treenerina.
Ljubtšenko sõnul aitas võidule kindlasti kaasa ka see, et kaks kuud tagasi hakkas ta treener Siret Tara juhendamisel jõusaalis käima. “Ta juhendas, kuidas ja mida ma tegema pean, et ma lihtsalt seal tühja ei rapsiks, nagu ma enne tegin,” rääkis kahekordne maailmameister. Varasemalt tegeles ta ainult jooksmise ja purjelauatrenniga, intensiivse jõusaalitreeninguga parandas nüüd aga oma füüsilist vormi olulisel määral.
Lootus maailma­meistrit jääl näha
Juba sel nädalavahetusel toimuvad Eesti meistrivõistlused (EMV) jääsurfis ja Ljubtšenko loodab ka neil osaleda. Võistluste toimumispaik pidi esialgu olema Hiiumaal, kus samal nädalavahetusel toimub ka Jääkala festival. Kuna võistluspaik siiski päris lukus pole, pole ka kindel Ljubtšenko osalemine.
“Ma loodan, et võistlus toimub ikkagi Hiiumaa jääl, sest ma tahan isiklikult korraldada demosõidu Kassaris, aga see ei oleks väga võimalik, kui nad muudavad võistluste asukoha näiteks Võrtsjärvele,” nentis ta.
Ljubtšenko usub, et tõenäoliselt meeldiks ka osalejatele, kui võistlus Hiiumaal toimuks, sest on tulemas vägev nädalavahetus: “Erinevad asutused on avatud, head majutus­võimalused – super nädalavahetus tuleks.”
Küsimusele, kas ta jääb ikkagi Hiiumaale, kui EMV otsustatakse siiski mujal korraldada, vastas Ljubtšenko, et jääb tõenäoliselt ikkagi koju. “Ma pean Jääkala festivali korraldajatega veel läbi rääkima, sest tõenäoliselt ei leia ma endale asendajat, kes demo läbi viiks ja ma tahaks seda ikkagi väga ise teha.”

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411