Teisipäev, veebruar 5, 2019
 

Kaasav eelarve nüüd kõigis osavaldades

Sel aastal on kõigil Hiiumaa elanikel võimalus rääkida kaasa Hiiumaa valla eelarvevahendite kasutamisel. Selleks on tänavuses eelarves eraldatud 50 000 eurot ja iga osavalla kasutada on 10 000 eurot.
Kõik Hiiumaa elanikud saavad teha ettepanekuid kaasava eelarve vahendite kasutamiseks. Elluviidav idee peab pakkuma avalikku hüve, olema avalikus kasutuses või suunatud avalikkusele. Ettepanek ei tohi tekitada ebamõistlikku kulu valla järgnevate aastate eelarvetele. Idee teostamise hinnanguline maksumus saab olla 1000–10 000 eurot.
Ettepanekuid hindab komisjon ja kõik sobivad pannakse rahvahääletusele. Hääletus viiakse läbi elektrooniliselt ja hääletada saab iga vähemalt 16aastane vallakodanik, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel Hiiumaal. Kokku saab igaüks hääletada kuni kolme ettepaneku poolt. Enim hääli saanud idee või ideed viiakse ellu ja selle korraldab idee esitaja või vallavalitsus.
Ideid saab esitada 22. veebruarini meilil valitsus@hiiumaa.ee või paberkandjal vallamajades üle Hiiumaa. Lõplik paremusjärjestus selgub rahvahääletuse tulemusel hiljemalt 29. märtsiks.Täpsema teabe leiab valla kodulehel.
Hiiumaal on kaasavat eelarvet varasemalt praktiseerinud Emmaste ja Hiiu vald. Emmastes investeeriti bussipeatuste päikesepaneelidega tänavavalgustusse, keskuse parklasse ja Tärkma sadama tee remonti. Kärdlasse rajati välijõusaal, asfalteeriti Kõrgessaare noortemaja, raamatu­kogu ja lasteaia juures asuv parkimisplats ja juurdepääsu­tee, toetati Kärdla nukuteatri rekonstrueerimist ja puhastati Näkitiiki.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411