Reede, veebruar 8, 2019
 

Hiiumaa suusarajad ootavad

Sel talvel on Hiiumaal sisse aetud hulk suusaradu ja üks tehtud isegi kunstlumest. Suusarajad on sisse sõidetud näiteks Palukülas, Kärdlas ja Malvastes. Hiiumaa jooksugrupi eestvedaja Alari Remmelg ütles eile, et praegune kerge sulailm ei tohiks suusaradadele veel kahju teha. “Tegin just Paluküla suusarajal paar ringi ja väga mõnus oli, rada oli hea! Raja põhi on tugev ja kui just lausvihma sadama ei hakka, peaks kõik Hiiumaa suusarajad veel kestma,” rääkis Remmelg.
Paluküla terviserajal on kaks suusaringi: 1,8 kilomeetri ja 2,7 kilomeetri pikkune ring, neist esimene on ka valgustatud. Suusatada saab seal nii klassika- kui ka uisutehnikas. Rada hooldab Pühalepa osavald koostöös Siim Saarnakiga. Kärdla linnapargis on 300meetrine kunstlumest suusarada, kus on samuti nii klassika- kui ka uisurajad sees ja sealgi on olemas valgustus.
Malvastes, Mangu-Kauste ringil ja Kodeste ringil on samuti klassika- ja uisutehnika jälg sees. Mõlemad ringid on umbes 7 kilomeetri pikkused. Seega saab ilusas metsas kokku 14 kilomeetri  pikkuse suusasõidu teha. Rada hooldab Henry Laanemäe Randmäe puhketalust.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411