Teisipäev, veebruar 12, 2019
 

Hiidlased Helsingis paadimessil

ERAKOGU
Hiiumaa külalissadamate 11-liikmeline esindus võtab osa Helsingi paadimessist Vene 19 Båt. Messil on sihtasutus Hiiumaa sadamad meeskond, mis esindab Kärdla, Orjaku ja Sõru sadamaid. Lisaks on messil esindajad Roograhu, Suursadama, Heltermaa sadamatest.
SA Hiiumaa sadamad juhatuse liige Sven Kriggulson ütles, et messil osalemise eesmärk on saare sadamate külastatavuse suurendamine, külastusaja pikendamine ja välismeresõitjate suunamine teekonnale ümber Hiiumaa. “Selgitame messil, et Hiiumaa on Soome lõunarannikust ja Lääne-Soome Saarestikust kõigile jõukohase päevateekonna kaugusel,” rääkis Kriggulson. Ta tõi näite, et Kärdla sadamasse saabuvad külalisalused peamiselt Hanko, Örö, Utö ja Jussarö sadamatest ja teekonna pikkus on vastavalt 48, 51, 56 ja 65 meremiili.
Kriggulson kinnitas, et Hiiumaa ja Lääne-Eesti piirkond on soomlaste seas juba praegu populaarne reisisihtkoht, kuid arvestades Soome purjetajate koguarvu, on külastusnumbrites veel väga palju kasvuruumi. “Soomes on ligi 360 jahtklubi, kuhu kuulub üle 70 000 purjetaja. Igal aastal väisab Hiiumaad ligi 800 Soome lipuga alust,” tõi Kriggulson välja mõned arvud.
Helsingi paadimess Vene 19 Båt toimub juba 50. korda, kestab 8.–17. veebruarini ning seda külastab igal aastal ligi 80 000 inimest.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411