Teisipäev, veebruar 5, 2019
 

EMV avaetapp toimub Orjaku sadamas

Orjaku sadamas toimub tänavuse jääsurfi Eesti meistrivõistluste esimene etapp. Eesti purjelaua liidu liige ja ürituse üks korraldajatest Ain Kärmas ütles, et Orjakus oleks pidanud toimuma meistrivõistluste teine etapp, kuid jääsurf oleneb suuresti tuule tugevusest. “Tallinnas toimuma pidanud esimene etapp jäi tuule puudumise tõttu ära,” selgitas Kärmas.
Kärmas rääkis, et Hiiumaa ei ole talle võõras ja otsus võistluste üks etapp siia tuua tuli kergelt: “Kuna ma ise surfan suvel ka lainetes, siis oleme Ristnas ikka sadu kordi käinud.”
Hiiumaale otsutasid korraldajad EMV etapi tuua osalt ka tänu sellele, et saarel tegutseb Boris Ljubtšenko, keda aasta algul tunnustati Hiiumaa aasta meessportlase tiitliga. “Mõtlesime, et kuna Boris tutvustab festivalil ka jääsurfi, siis oleks tore kui ka Eesti parimad tuleks sinna kohale ja inimesed näeksid, kuidas see võistlus käib,” rääkis Kärmas. Võistlejaid on Kärmase sõnul oodata paari-kolmekümne ringis, kuid hästi palju oleneb see ka ilmast.
Võistlus toimub 16. veebruaril ja võisteldakse nii purjelaual kui ka lohelaual sõidus.
Võistlust korraldavad Eesti purjelaualiit ja Eesti lohelaualiit.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411