Teisipäev, veebruar 19, 2019
 

1000eurone võit noortespordi heaks

Kärolyn Kivistik
Fitlap toitumiskavasid koostav ettevõte korraldas jaanuaris tervislikuima maakonna võistluse, auhinna, 1000 eurot noortespordi edendamiseks, võitsid hiidlased.
Kui varasemalt on hiidlased silma paistnud nukrate numbritega, sest ühel aastal mõõdetud-kaalutud esimese klassi lapsed osutusid Eesti kaalukaimateks, siis jaanuaris oli olukord hoopis rõõmsam. Hiidlased võitsid OÜ Fitlap maakondadevahelise võistluse ja ostsid maakonna rahvaarvu arvestades protsentuaalselt kõige rohkem toitumiskavasid. Kuna Fit­lapi toitumiskava saab jälgida terve pere, on põhjust loota, et koos vanematega muutuvad ka paljude väikeste hiidlaste toitumisharjumused märksa tervislikumaks.
“Mingi aeg oli populaarne ja aktuaalne laste toitumise teema, sellest tekkis ka mõte, et kuna väga palju on seotud vanematega ja kui vanemad toituvad tervislikumalt, teevad seda ka lapsed,” rääkis OÜ Fitlap treener, koolitaja ja hobikokk Heikki Mägi, millest kõik alguse sai. Nii sündis idee teha üleeestiline algatus ja panna inimesed omavahel võistlema. “Maakonna teema tundus huvitav, sest kes siis ei tahaks olla uhke oma maakonna üle.”
Hiiumaa saab olla Fitlapi kampaania võitja ja kanda tervislikuima maakonna tiitlit aasta aega. Uus võistlus toimub taas tuleva aasta jaanuaris. “Teeme võistluse korra aastas, siis on huvitavam ja muidu läheb liiga tihedaks,” märkis Mägi. Tema sõnul oli esimene
aasta pilootprojekt ja juba on mõtteid, kuidas järgmisel aastal kaasata veel rohkem inimesi oma toitumist jälgima. “Ma usun, et hiidlased on ka järgmisel aastal tublid ja peate Fitlapi karikate jaoks ruumi tegema,” ütles Mägi Hiiumaa vallavanemale Reili Rannale karikat ja sümboolset tšekki üle andes.
Vallavanem ütles, et niisugune võit on väga meeldiv ja suur üllatus: “Eriti arvestades seda, et oleme siiani silma paistnud meie laste kõrge rasvumisprotsendiga. Selles valguses ma usun, et see inspireerib nii suuremaid kui väiksemaid veelgi rohkem tervislikku eluviisi edendama.”
Hiiumaa sai auhinnaks 1000 eurot, mis tuleb kasutada noortespordi edendamiseks. Vallavanema sõnul pole veel otsustatud, kus raha kasutatakse. “Arutasin auhinda vastu võttes võistluse korraldajaga, millised on tema ootused ja tähtis on see, et raha läheb laste ja noorte liikumise ning tervisliku eluviisi arendamisse,” ütles vallavanem ja lubas kõiki teavitada, kui ollakse otsustanud, kuidas raha kasutatakse.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411