Reede, jaanuar 11, 2019
 

Uuest aastast tõusid jäätmeveohinnad

1. jaanuarist tõusid segaolmejäätmete äraveo teenustasud keskmiselt 35 protsenti. Aktsiaseltsi Eesti keskkonna­teenused Hiiumaa piirkonnajuhi Aivo Kriiska sõnul tähendab see keskmisele majapidamisele 0,14 kuupmeetri suuruse konteineri tühjenduse puhul hinnalisa 76 senti. Seega uuest aastast maksab 0,14kuupmeetrise prügimahuti tühjendamine koos käibemaksuga 2,71 eurot.
Hinnatõusu põhjustena tõi Kriiska välja viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud jäätmete käitluskulude kasvu. “Samuti mõjutavad jäätmeveo teenushinda lisandunud riigipoolsed maksud: kütuseaktsiis ja raskeveoki teekasutustasu,” selgitas Kriiska.
Kõikidel jäätmetekitajatel on võimalus jäätmekäitlus­kulusid optimeerida, kogudes jäätmeid senisest enam
liigiti ja niimoodi vähendades segajäätmete väljaveosagedust või konteineri mahtu. Enamik liigiti kogutavatest jäätmetest nagu paber, papp ja kilepakendid saab ära anda tasuta. Kriiska kinnitas, et nii on võimalik hoida jäätmekäitluskulu ka edaspidi senisel tasemel.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411