Reede, jaanuar 25, 2019
 

Tööriistaks umbusaldus?

Eilsel Hiiumaa vallavolikogu istungil kukkus ettearvatult läbi opositsiooni algatatud umbusaldusavaldus volikogu esimehele Aivar
Viidikule. 12 volikogu koalitsiooni liiget toetasid volikogu esimehe jätkamist, 9 opositsiooni liiget nõudsid mahavõtmist.
Umbusaldusavalduse põhisisuks oli süüdistus, miks volikogu esimees allkirjastas eelnõu, millega teda ja vallavanemat premeeriti 120 euroga. “Ehk volikogu esimees volikogu liikmena pidas vajalikuks premeerida ainult iseennast. Mida erilist on volikogu esimees korda saatnud oma töös, et teda premeerida?” küsisid avalduse koostajad.
Allkirjade reas esimene nimi on Artur Valk. Just tema oli see, kes algatas volikogule preemia maksmise ja ise koos mitmete teiste volikogu liikmetega selle poolt ka hääletas, kuigi kohaliku omavalitsuse korralduse seadus sellist võimalust ette ei näe ja korruptsiooni­vastane seadus otsesõnu keelab.
Aivar Viidik tõi lauale kunagise Pühalepa vallavolikogu samalaadse otsuse, millega Antti Leigrile määrati 2570eurone preemia ja millel Leigri enda ehk tollase volikogu aseesimehe allkiri. Viidik küsis, kas see otsus on ka ebaseaduslik, kuid see teda ei päästnud.
Vastupidi, Artur Valk süüdistas oma sõnavõtus volikogu esimeest soleerimises ja arrogantsuses, müristades: “Sa oled arrogantne tüüp, sellepärast me sind umbusaldamegi!”
Teades, et volikogu esimehe umbusaldus läbi ei lähe, andis opositsioon enne istungi algust sisse vallavanema Reili Ranna umbusaldusavalduse. Sisuliselt süüdistatakse vallavanemat spordikeskuse arendamisega päästekopteri kasutamise löögi alla panemises. Samal teemal on Hiiu Leht varem kirjutanud ning ka tänases lehes on Inge Taltsi mõtteavaldus ja vallavanema repliik.
Kas umbusaldusavaldusest on saanud Hiiumaa vallavolikogu opositsiooni ainuke tööriist?

25. jaanuar 2019

 

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
 • Volli͈, saarlane

  Jaa, mastaabid on erinevad.

  Saaremaal on “probleemiks”, kuidas vallavalitsus sai kulutada aastavahetuse paiku 812 390 € preemiateks ja 85-le vallatöötajale lihtsalt talvepeoks 5 576 €.

  Probleem on jutumärkides, sest peale pisikese torina Saaremaa valla volikogus muu tegevuse ilminguid ei paista ega ole loota ka. Opositsioon toriseb, koalitsioon toriseb ka ja järgmine päevakorrapunt, opositsioon toriseb, koalitsioon toriseb ka ja järgmine päevakorrapunt… Istungi lõpp ja kuu aja pärast uuesti.

  PS. Saaremaal on kopteriplatsist räägitud 20 aastat. Nüüd on asja eelarve kasvanud juba 200 000 €ni aga sellest jääb vist väheks, sest projektis tuleb teha ka geoloogilised uuringud.

   
   
   
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411