Reede, jaanuar 18, 2019
 

Tõnu Otsason sai tänupingi ja hulga tänusõnu

Sigrid Leigri | Hiiu Leht
Eile sai nimelise tänupingi kogukonnaedendaja Tõnu Otsason, kes hiljuti tähistas 85. sünnipäeva.
Pink avati Paladel Lõpe külas Heino Kiige nimelises dendro­pargis, mida rahvasuus kutsutakse ka “Otsasoni pargiks”. “Pühalepa kogukonna arendaja, edendaja ja hoidja Tõnu Otsason” – selline on tänu­pingil olev pühendus.
Pingiidee algatajad, klubi Pühalepa Vanamehed liikmed, korraldasid Otsasonile, kes samuti klubis aktiivselt kaastegev, väikese vimka. Nimelt öeldi talle, et klubilased viivad ta Kärdla nukuteatrisse tema sünnipäeva tähistama.
Pingi asukohaks valis Aare Ristmägi Palade-Tubala tee kõrval oleva Lõpe pargi serva, sest sealt avaneb kogu ümbrus­konnale hea vaade. Oma kõnes kirjeldas ta, kui pikki päevi Otsason Lõpe pargi hooldamisel teeb ja kuidas ta ei oska käed rüpes istuda. “Kui su traktor on väsinud või kui su saag ja kirves on väsinud, siis sina istud siia ja annad nendele puhkust. Ise sa ei oska puhkust võtta,” ütles Ristmägi oma kõnes Otsasonile.
Tänusõnu Tõnu Otsasonile ütlesid ka Hiiumaa valla­vanem Reili Rand, Pühalepa osavallavanem Liili Eller, kogu­konna esindajana volikogu liige ja koolijuht Antti Leigri ning muidugi klubikaaslased. Legendaarset kitse, kellega Otsason uusi laevu vastu võtmas käinud, küll kohal ei olnud, kuid Suuremõisa lasteaed-põhikooli õpilaste ja juhendaja Külli Kreegi poolt mängitud kellamäng märkis kitse kaelas rippuva kellukese helinat.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411