Teisipäev, jaanuar 29, 2019
 

Seadmete rikke tõttu jäi osa reisijaid kokku lugemata

Kui palju tõi mullu 1. juulist kehtima hakanud tasuta sõit maakonnaliinide bussidesse rohkem reisijaid, saab öelda vaid hinnanguliselt. Nimelt streikisid eelmise vedaja
ASi Hansa Liinid busside validaatorid ja suur hulk reisijaid jäi seetõttu loendamata. Hansa Liinide Hiiumaa piirkonna juht Martin Kagadze ütles, et kaheksa aastat kasutuses olnud seadmed olid juba amortiseerunud, sellest ka rikked. Nii oli novembris paar nädalat rivist väljas ühe bussi ja detsembris sama kaua teise bussi validaator. Kagadze hinnangul jäi novembri ja detsembri numbreid oktoobriga võrreldes kummalgi kuul loendamata paar tuhat bussisõitjat.
2017. aasta teisel poolaastal, st ajal kui sõit oli veel tasuline, kasutas Hiiumaa maakonna bussiliine 52 559 reisijat, 2018. aasta teisel poolaastal loendati 53 133 reisijat, kui neile lisada hinnanguline 4000 reisijat, kes jäid loendamata, tuleb sõitjate arvuks u 57 000 ehk ligikaudu 4600 reisijat rohkem kui aasta varem.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411