Teisipäev, jaanuar 15, 2019
 

Represseeritu toetust sai 60 hiidlast

Sotsiaalkindlustusamet maksis reedel välja tuumakatastroofi likvideerijate ja represseeritute toetuse. Hiiumaal sai represseeritu toetust 60 inimest, ühekordse toetuse suurus on 230 eurot. Kogu Eestis sai represseeritu toetust kokku 9513 inimest, sh on ka Tšernobõli aatomielektri­jaama avarii tagajärgi likvideerimas käinud Eesti mehed. Sünnijärgsetele Eesti kodanikele on makstud represseeritu toetust ka Tšernobõli katastroofi likvideerimise eest, juba viimased 15 aastast. Eelmisel aastal aga hakati Tšernobõli aatomielektrijaama avarii likvideerijate toetust maksma ka mittekodanikele. Seda toetust maksis amet 468 inimesele.
Sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna nõunik Katrin Välling meenutas, et Tšernobõli aatomielektri­jaama avarii likvideerijatele maksti toetust esmakordselt möödunud aasta aprillis. Toetus on mõeldud sunniviisiliselt tuumakatastroofi tagajärgi likvideerima saadetud koda­kondsuseta inimestele ja naturalisatsiooni korras Eesti kodakondsuse saanud inimestele. Tingimus on, et nad elavad praegu ja elasid ka enne Tšernobõli katastroofi Eestis.
“Kui on keegi, kes toetust ei saa, kuid vastab toetuse saamise tingimustele, siis palume neil inimestel endast meile märku anda,” lisas Välling.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411