Reede, jaanuar 25, 2019
 

Küttim suundub meistriliigasse

erakogu
Emmaste põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Jaanika Küttim (31) hakkab kevadel algavast hooajast mängima jalgpalli naiste meistriliigas, Viljandi Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskonnas.
Küttim selgitas, et mulgimaa tiim leidis ta eelmisel aastal. “Enne 2018. aasta hooaega nägin enda praegust treenerit, Sergei Vassiljevi, ning ta küsis, kas sooviksin võistkonnaga ühineda,” selgitas hiidlanna, kes tollal mängis jalgpalli­klubiga Saarepiiga ainult saali­jalgpalli.
“Mul aga oli soov ka suurel väljakul mängida ja nii ma liitusingi Viljandi Tulevikuga.”
Naiskonna koosseisus on palju noori – sellesse kuuluvad mitmed U17 koondise mängijad ja tiimi keskmine vanus on 19 aastat. Võistkond on üheskoos mänginud alles mõned aastad ja jalgpallistruktuuris ollakse Põlva Lootose duubelnaiskond.
“Kahjuks ühistrennides ei saa ma käia, mis on kurb,” nentis Küttim, kelle sõnul Hiiumaal praegu naistejalgpall puudub ning ka kodu­saarel pole võimalik trenni teha.
Praegu kasutab ta treeningutena turniire, millest naiskonnaga osa võetakse. “Kohe algab ka naiste meistriliiga taliturniir, kus saame kõik koos mängida võistkonnana,” rõõmustas eelmisel aastal esiliigaklubi eest kuus mängu mänginud Küttim.
Ta selgitas, et kuna puudub võimalus võistkonnaga koos treenida, tuleb rõhku panna enda füüsilise vormi ja vastu­pidavuse arendamisele. Jälgida tuleb ka toitumist. “Koostan endale nii treeningkavasid kui ka toitumiskavasid,” rääkis Küttim, kes paneb täpselt paika nii treening- kui puhkepäevad.
Üldfüüsilise vormi põhja ladumine toimub jõusaalis ja joostes. “Palliga trenne saan teha ka sel ajal, kui annan lastele trenne,” rääkis noortetreenerina tegutsev Küttim. Nädalas on tal seitse treeningtundi Emmaste ja Käina noortega. “Proovin nendest trennidest võtta kõik, mis võtta annab, et ka enda tehnikat parandada.”
Varasemalt on Küttim mänginud rahvaliigas nii naiste kui meeste konkurentsis. Lisaks esindanud naabersaare võistkondasid, kuuludes FC Kuressaare koosseisu, kui mängiti esiliigas ning pallis ka JK Saarepiiga võistkonnas.
“Meistriliigas mängimine on minu jaoks üks jalgpallisoovide täitumisest,” on Jaanika Küttim rahul. “See, et me saame mängida meistri­liigas, tekitab elevust ja ootusärevust. Seal on tase ja mängu kiirus hoopis teine. Olen uhke enda üle, et saan mängida meistriliigas.”

HERGO TASUJA

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411