Reede, jaanuar 4, 2019
 

Hiiumaa päästjate aastavahetus möödus rahulikult

Andrus Talvari
Kui mujal Eestis oli aastavahetus päästjate jaoks töine, siis Hiiumaa päästjate jaoks möödus aastavahetus rahulikult.
Ameti pressiesindaja Triin Oeselg ütles, et aastavahetusel oli Hiiumaal vaid kaks välja­kutset. 31. detsembril käisid päästjad abiks liiklusõnnetusse sattunutel, õnneks keegi viga ei saanud. 1. jaanuaril, veidi pärast südaööd teatati häirekeskusele võimalikust tulekahjust. Kohale jõudes selgus, et ohtu polnud, kuna tegu oli põlevate lõketega.
Jõulude ajal oli Hiiumaa päästjatel neli väljakutset.
25. detsembril käisid päästjad Harju ja Leisu vahelisele teele kukkunud puud likvideerimas ning 26. detsembril tuli päästjatel Kassari külas kustutada tahmapõlengut. Veel käid abi osutamas politseile ja kiirabile.
Üle Eesti sai amet aasta­vahetusel kokku 104 välja­kutset, millest ressursimahukaim oli ilutulestikuraketist alguse saanud tulekahju Saku vallas Juuliku külas asuvas OÜ Nurmiko aianduskeskuse kasvuhoonetekompleksis.
Päästeameti vastutava korra­pidaja Meelis Mesi sõnul keegi tulekahjudes ei hukkunud, küll aga said inimesed vigastada pürotehnika kasutamisel. Nii reageerisid päästjad kokku neljale sündmusele, kus inimesed said ilutulestiku laskmisel vigastusi. Neist ühel juhul sai Narvas ilutulestikuraketiga näovigastusi 12aastane poiss. “Pürotehnikaga ringi käimisel tuleb alati olla ettevaatlik: kasutada neid inimestest ohutus kauguses, iseennast või teisi ohtu seadmata,” ütles Mesi.
Kogu riigis oli aastavahetusel 56 tulekahjudega seotud päästesündmust, lisaks osutati liiklusõnnetustel abi kiirabile ja politseile. Silma paistsid ka arvukad prügikastipõlengud, kokku aastavahetuse öösel 25 korda.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411