Teisipäev, jaanuar 29, 2019
 

Erkki-Sven Tüüri album pälvis tiitli

Klassikaraadio
Helilooja Erkki-Sven Tüür võitis Eesti aasta klassika­albumi tiitli. Plaat pealkirjaga “Illuminatio. Whistles and Whispers from Uluru. Symphony No. 8” on Tüüri neljas autoriplaat. Plaadil on kaks instrumentaalkontserti – “Illuminatio” vioolale ja orkestrile ning “Whistles and Whispers from Uluru” plokkflöödile ja keelpilliorkestrile. Albumile on salvestatud ka Sümfoonia nr. 8, mille esiettekanne toimus 2010. aasta aprillikuus Glasgow City Hallsis Šoti Kammerorkestri ja Olari Eltsi esituses. Helilooja Erkki-Sven Tüür ütles, et plaat on põhjaliku protsessi vili: “Dirigent Olari Elts hakkas juba rohkem kui neli aastat tagasi Tapiola Sinfonietta ja Ondine plaadifirmaga töökava kujundama.”
Aasta muusikaauhindu jagati neljapäeva õhtul Saku Suurhallis.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411